Maak gratis een profiel aan

10 Feiten over online daten

3-9-2018 - Online daten is populairder dan ooit. Wij geven je 10 leuke feiten over online daten die je nog niet wist!

Online daten is razend populair en wordt al lang niet meer alleen maar door de oudere doelgroep gebruikt. Ook de jongere doelgroep heeft ondertussen de weg naar het online daten gevonden. Juist omdat er steeds meer mensen gebruik van maken, is het leuk om een aantal feiten en cijfers te delen. In dit artikel vind je 10 feiten over online daten die je nog niet wist. 
 

 

10 feiten over online daten

 1. Als je ‘online daten’ intypt in Google levert dat maar liefst 245.000.000 resultaten op binnen 0,58 seconden. Dit laat nog maar eens duidelijk zien hoé populair online daten is. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. 
   

 2. Millennials spenderen gemiddeld maar liefst 10(!) uur per week op een datingwebsite. Dat is meer dan een hele werkdag!
   

 3. Wist je dat de eerste dating website al in 1995 is opgericht? Dat betekent dat er al meer dan 23 jaar relaties ontstaan via het internet.
   

 4. Steeds meer mensen gaan online op zoek naar een relatie en met succes: maar liefst 1 op de 5 mensen vindt een relatie online.
   

 5. Elke maand loggen 2,3 miljoen Nederlanders in op datingwebsites op zoek naar een nieuwe relatie.
   

 6. Een gemiddeld bericht via een online datingsite bevat ‘maar’ 11 woorden.
   

 7. Cliché, maar waar: as je online date is de drempel een stukje lager. Niet gek, want je zit lekker veilig en ‘anoniem’ achter je computer thuis. Maar het betekent dat we opeens veel meer durven dan in real-life.
   

 8. Mensen  daten online vaak met meerdere mensen tegelijk. Bij offline daten komt dit minder voor.
   

 9. Er worden gemiddeld 27 berichtjes naar elkaar worden verstuurd, voordat de daters het telefoonnummer met elkaar delen.
   

 10. Ouderwets, maar helaas toch waar: 79% van de gesprekken tussen hetero daters worden door de man gestart. 

 

Bonus feitje: Wist je dat Relatieplanet de grootste Nederlandse datingwebsite is?
 

Booming business 

Online daten is booming. Er worden steeds vaker onderzoeken gaan waar allerlei gekke of opvallende feiten over online daten naar voren komen. Door het explosieve gebruik van mobiele telefoons en natuurlijk het internet, zal het in de toekomst alleen maar meer worden. Wellicht daten we in 2040 alleen nog maar online met elkaar...
 

Als je enthousiast bent geworden, vind je hier nog een aantal handige online datingtips. Ben je klaar om te beginnen met online daten? Klik op onderstaande knop om gratis een profiel aan te maken.
 

Maak gratis een profiel aan
 

 

 

Terug naar overzicht