10 tips ter voorbereiding op de eerste date

10 tips ter voorbereiding op de eerste date

Tijdens de gesprekken die jullie hebben gehad merkte je het al: er is chemie! Die ene leuke single en jij besluiten dan ook om op date te gaan. Altijd spannend, zo’n volgende stap: het moet natuurlijk in het echt nu ook nog klikken. Wat zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden om de eerste date succesvol te laten zijn? Datingsite Relatieplanet geeft je graag de volgende 10 tips mee ter voorbereiding van je eerste date.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

1: Relax voordat de date begint. Gezonde zenuwen zijn normaal voor een date. Voel je je een beetje té gespannen, relax dan even met je favoriete muziek of een lekker bad!

2: Ga fris de date in. Duik de badkamer in, zorg dat je haar goed zit en doe een lekker geurtje op. Door fris voor de dag te komen, maak je een goede eerste indruk! Je zal meer zelfvertrouwen hebben en je date zal waarderen dat je deze moeite hebt genomen.

3: Denk na over je kleding. Door van tevoren na te denken over wat je aan gaat trekken, voorkom je stress vlak voor de date. Sta even stil bij wat jullie gaan doen, en trek iets gepasts aan.

4: Waar gaan jullie het over hebben tijdens de date? Bij een goede eerste date wordt er genoeg gepraat, maar mocht er nu tóch een oncomfortabele stilte vallen, dan heb je een backup plan. Bedenk voor de zekerheid een paar dingen die je graag van de ander zou willen weten.

5: Geef jezelf de tijd. Haastige spoed is zelden goed, vooral wanneer je je klaarmaakt voor een date! Zorg dus dat je op tijd begint met voorbereidingen voor je date. Doe het rustig aan, dat scheelt stress!

6: Wees op tijd op je date. Even opzoeken waar jullie hebben afgesproken kan een hoop stress voorkomen. Als je te laat komt doordat je zit te stoeien met parkeerruimte, zou dat zonde zijn, toch? Daarnaast is het wel zo respectvol tegenover je date om op tijd te komen: je laat zien dat je waarde hecht aan zijn of haar tijd.

7: Stel anderen op de hoogte van je date. Je redt je vast wel, maar uiteindelijk ga je op pad met iemand van internet. Spreek de eerste keer altijd op een openbare plek af, en vertel een vriend of vriendin waar je heen gaat. Kan sowieso geen kwaad, toch?

8: Plan een passende date activiteit. Tijdens de eerste date wil je elkaar graag wat beter leren kennen. Je wilt dus kunnen praten om zo een indruk te krijgen van de ander. Een bioscoopje pakken is dus niet zo’n goed idee voor de eerste date!

9: Wees gemanierd; geef de ander een kans. Is de eerste indruk heel anders dan je verwacht had? Vergeet niet: je kent de ander nog niet zo goed, dus probeer er toch een leuke date van te maken. Misschien moet de ander eerst een beetje loskomen: ook je date kan wat zenuwachtig zijn.

10: Hou je verwachtingen realistisch! In je hoofd heb je al een beeld van hem of haar geschetst, maar in het echt zal het altijd nét iets anders zijn. Iedereen heeft z’n eigen trekjes en gewoontes, jij ook! Ga dus niet de date in met de verwachting om de perfecte partner tegen te komen, maar geniet gewoon van het moment tijdens een leuke kennismaking.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht