3 Affirmaties om liefde aan te trekken

3 Affirmaties om liefde aan te trekken

Pech vs. een geloofsysteem

Sandra is het daten zat: elke man die ze ontmoet is het niet helemaal. Waarom heb ik dat? Ik hoef niet eens de ware te ontmoeten, maar wanneer ontmoet ik nou gewoon een keer een leuke man? Zoals je ziet, Sandra lijkt niet echt veel geluk te hebben met het daten. Het lijkt domme pech te zijn, want Sandra is een knappe, lieve en mooie meid, maar is het echt pech? Misschien, maar wellicht heeft het ook te maken met Sandra’s belemmerde overtuigingen volgens haar geloofsysteem. Datingsite Relatieplanet legt je met behulp van Miss Psychology het één en ander uit.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Waarom affirmaties?

Je geloofsysteem bepaalt je gevoel en je gevoel bepaalt op zijn beurt weer wat je doet en wat je aantrekt in het leven. Stel dat Sandra onbewust denkt: “Liefde bestaat niet voor mij, ik wordt toch alleen maar gekwetst”, dan beïnvloedt die gedachte haar gevoel. Ze wordt hier namelijk angstig van (om gekwetst te worden) of verdrietig (omdat ze denkt dat liefde niet voor haar is). Dit negatieve gevoel zorgt er weer voor dat zij zich afsluit van de liefde en bijvoorbeeld een nieuwe date stiekem bijvoorbaat al geen kans geeft. Op deze manier boycotte ze zichzelf en wordt de gedachte “liefde is niet voor mij” vanzelf een waarheid. Wat je wilt is deze cirkel van gedachten, gevoel, gedrag doorbreken. Dit kunnen we doen door middel van positieve affirmaties.

Wat is een affirmatie?

Een affirmatie is een positieve zin of gedachte die je helpt om op onbewust niveau je overtuigingen, je geloofsysteem te veranderen om een leven te creëren volgens jouw wensen.
Hier een drietal affirmaties om meer liefde aan te trekken in je leven:
Ik trek een liefdevolle intieme relatie aan met een partner die echt van mij houdt voor wie ik ben;
Ik ben veilig in al mijn relaties en ik stel me open om liefde vrijuit te geven en te ontvangen;
Liefde, romance en geluk kan makkelijk mijn leven binnenstromen en ik sta open om al het goede wat het leven mij brengt te ontvangen.

Werkwijze:

Kies een affirmatie waar je het meest blij van wordt en zeg deze 3 keer per dag tegen jezelf, bijvoorbeeld ’s morgens als je wakker wordt en de dag begint, ’s middags na je werk en ’s avonds voordat je gaat slapen. Affirmaties werken helaas niet als toverspreuken, het is belangrijk om ze te blijven herhalen zodat deze positieve gedachte diep verankerd raakt in je onderbewuste en het langzaam verandert in een diepgewortelde overtuiging. Door deze affirmaties 3 keer per dag hardop tegen jezelf te zeggen helpt het je om meer open te staan voor de liefde. Veel succes!

Over Miss Psychology

Miss Psychology bestaat uit een team van meerdere psychologen die sessies (live én via Skype) aanbieden om je te voorzien van de juiste motivatie, nieuwe inzichten en oplossingen voor jouw specifieke situatie. De nadruk ligt niet alleen op de moeilijkheden waar je mee worstelt, maar vooral op jouw persoonlijke ontwikkeling en doelen om met meer zelfvertrouwen en geluk in het leven te staan. Interesse? Neem contact met MissPsychology via de website www.miss-psychology.nl of mail naar info@miss-psychology.nl.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht