Maak gratis een profiel aan
alleenstaande moeder daten

3 Datingtips voor alleenstaande moeders

28-3-2018 - Je bent single en je hebt kinderen. Single moeder zijn kan het daten met leuke mensen net even ingewikkelder maken. In dit artikel geven we 3 tips voor alleenstaande moeders die graag willen daten.

Maak gratis een profiel aan

 

1. Past hij in mijn gezin?

Laten we met het grootste vraagstuk beginnen. Een vraagstuk dat het daten an sich al moeilijk maakt. Maar die nog gecompliceerder wordt als er ook kinderen in het spel zijn. Sowieso vraag je je namelijk al of die ene man bij jou past. Met dan in je achterhoofd ook nog eens de vervolg vraag wat jouw kids van hem zullen vinden. Deze twee vragen zetten veel druk op jullie interactie. Hij voelt die druk. Gevolg hiervan is, dat de ontspanning en het plezier uit de ontmoeting gaat.

 

2. Wat vindt hij van een vrouw met kinderen?

Vaak hoor ik van vrouwen dat ze zichzelf bewust of onbewust buiten spel zetten. “Hij heeft vast geen zin in een single moeder”, is vaak de gedachte. Hierdoor zijn single moeders bij voorbaat al geremd om ontmoetingen met nieuwe mensen aan te gaan. Eigenlijk diskwalificeren ze zichzelf al vooraf.

 

3. Wat zullen mijn kinderen ervan vinden?

Moederschap en wat dat betreft uiteraard ook het ouderschap is een veel omvattende rol. Het vormt een groot, zo niet het grootste gedeelte, van jouw identiteit. Je bent MOEDER en dat is een ding. Het vinden een nieuwe liefde, dan wel het zijn van iemands geliefde is ook een 'ding'. Geregeld botsen die twee 'dingen'. Een vraag die ik vaak van single moeders hoor, is: “Wat zullen mijn kinderen ervan vinden dat mama met een nieuwe man aan het daten is?”

 

Is het bovenstaande herkenbaar? Hoe nu hiermee om te gaan? Wat is de beste insteek om naar het ontmoeten, daten en liefde te kijken als single moeder zijnde? Bij deze krijg jij 3 tips!

 

Tip 1: houd het klein

Ja je bent moeder, ja er zijn veel factoren in het spel. De basis is: hebben jullie het leuk samen? Is er een klik of is er een klik aan het ontstaan? De rest van de vragen doen er nu even niet toe.

 

Dit houdt het overzichtelijk voor jou, maar ook voor hem. Het fijn hebben met iemand om dan daarna met dat als basis voorzichtig de andere facetten van elkaars leven te verkennen, is veel toegankelijker en leuker, dan meteen te moeten kiezen voor het volledige pakket. De basis is het contact dat jullie samen hebben. De rest komt er later stap voor stap bij. Wat daaruit volgt, zie je dan wel. Durf daarop te vertrouwen.

 

Tip 2: je bent moeder EN je bent vrouw

Je kinderen zijn belangrijk voor je. Dat is bij deze het understatement van de week. Dat betekent echter niet dat je de andere aspecten van jezelf moet verwaarlozen. De liefde, intimiteit, aandacht, sensualiteit, liefde geven als vrouw en niet alleen als moeder. Dat zijn allemaal aspecten waar jij ook behoefte aan hebt. Maak jouw kinderen niet verantwoordelijk voor het jezelf ontzeggen van die aspecten. Gun het jezelf, onderken het belang en durf het op te zoeken, moeder of geen moeder.

 

Tip 3: sta open voor de wereld

Je hebt al ervaring met kinderen, opvoeden en mannen. Dat is goed want je weet al beter wat jij wel en niet zoekt. Het kan echter ook beperkend werken. Je denkt te weten wat je wilt en daarom schuif je teveel te snel weg.

 

Ga daarom veel kopjes thee met mannen drinken, die leuk genoeg zijn om gewoon even een half uurtje een kopje thee mee te drinken. Vanzelf zal je merken dat initiële aannames over mannen en jouw voorkeuren helemaal niet zo in steen gegrift zijn als dat je eerst dacht.

 

Weinig zo bevrijdend als te merken dat er allerlei mannen zijn waar je die initiële aantrekkingskracht mee kunt voelen. Verken dat gevoel dan samen, lekker laagdrempelig en met kleine stapjes. De toekomst zal zich stap voor stap aan jullie openbaren.

 

Aan de slag jij!

 

Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask A Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

 

 

Terug naar overzicht