Maak gratis een profiel aan
Profieltekst

3 Verbetertips voor je profieltekst bij online daten

Een succesvolle profieltekst bedenken kan een hele kluif zijn. Je wilt een zo goed mogelijk beeld van jezelf schetsen, maar eigenlijk heb je geen idee hoe je dat doet.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Misschien kom je niet verder dan 5 zinnen of heb je een levensverhaal ter grootte van een essay getypt. Al met al kun je wel een aantal tips gebruiken om je profieltekst net dat beetje extra te geven. Datingsite Relatieplanet wil je hier graag bij helpen!

 

1. Begin je datingprofiel positief en pakkend

Het eerste en misschien wel voornaamste doel van je profieltekst is dat je de aandacht trekt van de lezer. Je wil dat iemand getriggerd wordt en dat diegene de rest van je profiel gaat bekijken. Dit bereik je over het algemeen niet door te beginnen met je ‘rugzakje’ of iets negatiefs. Probeer dus een positieve en pakkende boodschap te plaatsen. Vertel wat jou uniek maakt en waar je trots op bent, of trek de aandacht met je levensmotto. Wees dus een happy single in je profieltekst!

 

2. Geef aan wat je zoekt in een partner

Nadat je de interesse getrokken hebt, wil je diegene iets vertellen over jezelf. Geef bijvoorbeeld aan hoe jij jezelf ziet, of vraag een goede vriend of vriendin om je te beschrijven. Je profielbezoeker wil natuurlijk wel weten wie er aan de andere kant van het scherm zit. Probeer ook te behandelen waar jij naar op zoek bent en welke eigenschappen en interesses je graag bij je mogelijke partner ziet. De lezer herkent zich hier mogelijk in en dit kan hem of haar overtuigen om een berichtje te sturen.

 

3. Wees creatief en personaliseer je Relatieplanet profiel

Natuurlijk zijn er genoeg standaard aspecten die je aan je profieltekst toevoegt. Dit is niet verkeerd en soms zelfs essentieel. Toch wil je ervoor zorgen dat jouw profieltekst uniek is en dat het de interesse wekt van jouw potentiële date. Je kunt hiervoor je tekst personaliseren. Wees creatief op je eigen manier. Hou je van een bepaalde sport of heb je een leuke hobby? Vertel de ander waarom je juist hier een passie voor hebt en wat dit met je doet. Plaats naast je oproep ook leuke foto's op je profiel die bij jou passen en laten zien wie je bent.

 

Terug naar overzicht