gezonde relatie

4 Signalen van een gezonde relatie

Je hebt een paar dates gehad met die ene leuke single man of vrouw van Relatieplanet. Eigenlijk voelt het allemaal heel goed. Maar hoe merk je dat er een mogelijkheid is tot een gezonde relatie met je date?

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Je kan er niet helemaal je vinger op leggen, maar je voelt je bijzonder prettig bij dit nieuwe contact. Maar hoe kan dat eigenlijk? Waarom voel je je bij deze persoon zo prettig? En, hoe merk je dat er een mogelijkheid is tot een gezonde relatie? Datingsite Relatieplanet geeft je de 5 belangrijkste signalen hiervan!

 

Liefde is… Oprechtheid

Deze keer is het echt. Jullie spelen geen spelletjes met elkaar en niemand wordt om de tuin geleid. Het voelt vertrouwd en jullie kunnen elkaar in alle openheid vertellen over jullie diepste geheimen. Daarnaast kun je duidelijk je grenzen aangeven en weet je dat de ander dat ook zal doen. Tijdens jullie dates is oprechtheid erg belangrijk, want daardoor bouwen jullie een vertrouwensband op. Probeer dit vooral vast te houden, want eerlijkheid duurt het langst!

 

Liefde is… Wederzijds respect

Of je nu samen wil lachen of huilen, er is meer dan genoeg ruimte om je gevoelens te uiten. Je weet dat je crush met respect met jou om zal gaan. Wil je graag de hele dag in je tuinbroek rondlopen? Dan zal hij of zij daar geen punt van maken, want je wordt gerespecteerd zoals je bent. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Niemand is perfect en jullie kunnen samen lachen om elkaars eigenaardigheden.

 

Liefde is… Je kwetsbaar opstellen

Je kwetsbaar opstellen is vaak moeilijk voor singles en mensen in een relatie. Vaak is er in het verleden iets gebeurd waardoor je het gevoel hebt dat je een muurtje op moet bouwen uit zelfbescherming: je hebt misschien een beetje last van bindingsangst. Deze nieuwe vlam is echter hard op weg met het slopen van het fort om jouw hart. Je kan bij hem of haar terecht voor alles waar je mee zit. Het maakt niet uit of het onredelijk is of niet, je date of partner zal je altijd een schouder geven om op te huilen. Natuurlijk is dit een gevoel dat moet groeien, dus geef het tijd. Uiteindelijk zullen jullie elkaar zo vertrouwen dat zo’n muurtje helemaal niet meer nodig is.

 

Liefde is… Communicatie en duidelijkheid

In een gezonde relatie wil je weten waar je aan toe bent. Openheid, communicatie en duidelijkheid zijn hierin belangrijke aspecten. Jij en je date weten wat jullie willen en van elkaar verwachten. Probeer dit ook regelmatig te bevestigen. Misschien is je partner wel van gedachten veranderen of twijfelt diegene ergens over. Door met elkaar in gesprek te blijven gaan, zorg je ervoor dat jullie op een lijn blijven. Zo weet je wat je kan verwachten en waar jullie liefdevolle toekomst naartoe gaat!

 

Terug naar overzicht