Maak gratis een profiel aan

4 Tekenen dat je te lief bent voor je partner

14-6-2019 - Té lief zijn voor je partner is nergens voor nodig. Want waarom zou je jezelf wegcijferen? Om erachter te komen of jij ook te lief bent, vind je in dit artikel vier tekenen dat je te lief bent voor je partner.

Maak gratis een profiel aan
 

Soms heb je het gevoel dat je alles wilt doen voor je partner, waardoor je jezelf wegcijfert. En dat is nergens voor nodig. Uiteraard mag je lief zijn voor je partner en hem of haar alle liefde van de wereld geven, maar je moet er rekening mee houden dat je nog steeds een individu bent. En dat je jezelf niet mag vergeten. Waarom zou je jezelf niet op één zetten? Ontdekken of je te lief bent voor je partner? Je leest het hier.

 

Je durft geen nee te zeggen tegen je partner

Je wil je partner het liefst te vriend houden en al helemaal geen ruzie maken. Daardoor zeg je tegen alles ‘ja’, ook als je daar helemaal geen zin of tijd voor hebt. Kom voor jezelf op en zeg een keer ‘nee’ tegen een uitje waar je geen zin in hebt. Het is echt niet gek om nee te zeggen tegen je partner. Hij of zij zal niet meteen weglopen en de relatie is ook niet meteen over. Het hebben van een eigen mening is helemaal niet verkeerd.

 

Geen eigen leven meer
 

Het liefst ben je 24/7 samen met je partner. Hoewel je dat aan het begin – als je net verliefd bent – waarschijnlijk fantastisch vindt, is het belangrijk dat je niet te lang blijft hangen in deze situatie. Doordat je alleen nog maar dingen met je partner doet, wordt je wereld opeens heel klein. Je ziet geen vrienden meer en bent – zodra je klaar bent met werken – alleen maar thuis met je partner.

 

Dit is écht niet gezond. Het is enorm belangrijk dat je een eigen leven hebt en ook apart van elkaar dingen gaat doen. Of dat nu een borrel is van het werk of een weekendje weg met vrienden. Waarom zou je dat opeens niet meer doen als je een relatie hebt? Onzin!

 

Je past jezelf steeds aan, aan de wensen van je partner

Iedere keer probeer je jezelf in allerlei bochten te wringen, zodat je het aansluit bij de wensen van je partner. Maar waarom ga je jezelf veranderen en anders voordoen? Dat is nergens voor nodig! Kom voor jezelf op en blijf vooral jezelf!

 

Je verontschuldigt je steeds

Je hebt de hele tijd het gevoel dat je ‘sorry’ moet zeggen tegen je partner. Sorry omdat de was nog niet klaar is, sorry omdat het huis niet brandschoon is. Uiteraard is dit grote onzin. Waarom zou je jezelf de hele tijd verontschuldigen? Dat is nergens voor nodig. Hierdoor kom je alleen maar onzeker over, waardoor je partner juist het gevoel krijgt meer macht over je te hebben. Vooral niet doen dus!

 

Mocht je jezelf herkennen in één van de bovenstaande punten, dan is het belangrijk om daarmee aan de slag te gaan. Want dit is geen goede basis voor een relatie. Als je té lief bent voor je partner kan hij of zij het gevoel krijgen dat bijna alles mogelijk is, want jij vindt je partner toch (te) lief. Perfect bestaat niet, dus in elke relatie ontploft er wel een keer een bom. Dat is heel normaal. Vergeet vooral niet: no rain, no flowers.

 

Ben jij te lief voor je partner?


 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht