Maak gratis een profiel aan
dubbeldate

4 Tips voor een geslaagde dubbeldate

5-1-2018 - Proberen jouw vrienden je te koppelen? En stellen ze een dubbeldate voor? Doen! Met deze tips wordt het een succes.

Maak gratis een profiel aan

 

Als single krijg je wel eens te maken met vrienden die je proberen te koppelen. ‘Jullie passen echt perfect bij elkaar!’ Maar dat maak jij natuurlijk zelf wel uit. Een dubbeldate is de perfecte manier om jouw voorgestelde match op een relatief ontspannen manier te leren kennen. Maar dan moet je het wel goed doen! Hier komen vier tips voor de perfecte dubbeldate:

 

 
1.     Niet mopperen

Als je vrienden veel moeite hebben moeten doen om je mee op een dubbeldate te krijgen, blijf dan niet hangen in het tegenstribbelen. Als je eenmaal met een dubbeldate hebt ingestemd, geef het dan een eerlijke kans. Ga dus vooral niet als een klein kind met je handen over elkaar en boos kijkend aan tafel zitten. Wees positief en maak er een gezellige avond van!

 

2.     Bereid je voor (maar niet te veel)

Een voordeel van een dubbeldate is dat je vrienden alvast iets kunnen vertellen over je date. Als ze vinden dat jullie goed bij elkaar passen, zijn er blijkbaar interessante overeenkomsten. Zorg ervoor dat je van te voren al wat informatie hebt, zodat je weet waar je tijdens de date over kunt praten. Pas wel op dat je niet overkomt als een stalker, door allerlei gedetailleerde feitjes over je date te benoemen – die je vrienden misschien helemaal niet hadden mogen vertellen.

 

 
3.     Vermijd ‘weet-je-nog-verhalen’

Omdat je met een goede vrienden op stap bent, kan het verleidelijk zijn om lekker te ouwehoeren over leuke dingen die jullie hebben meegemaakt. Maar voor je date is het niet zo leuk om allemaal verhalen te horen waar hij of zij niet bij was. Voor je het weet roept je date: ‘Nee, ik weet niet nog! Want ik was er niet bij!’ Toegegeven: als je date zo reageert, dan was het waarschijnlijk toch nooit iets geworden.

 

 
4.     Maak er geen ‘ik-zie-dubbel-date’ van

Een biertje of een wijntje kan fijn zijn om wat van de ergste spanning weg te nemen. Tien biertjes of tien wijntjes nemen waarschijnlijk alle spanning weg. En hoewel dat andere keren wellicht hele leuke avonden heeft opgeleverd toen je met dezelfde vrienden op stap was, is het bij een dubbeldate jammer als je de volgende dag de hele avond – inclusief je date – bent vergeten. Bovendien maak je zelf wel een onvergetelijke indruk, maar niet zoals je voor ogen had.

 

Deze blog is geschreven door Niek van Drie. Op zijn website www.degrotevandrie.nl schrijft hij over alles wat hem bezighoudt. En dat is een hoop...!

 

 

 

 

Terug naar overzicht