Maak gratis een profiel aan
goede profielfoto

4 Tips voor een goede profielfoto: voor mannen

6-4-2017 - De kans is groot dat jij, als man, niet per se staat te springen om foto’s van jezelf te (laten) maken. Met deze tips maak jij zo snel en makkelijk mogelijk een goed profielfoto met zo min mogelijk stress.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

1. Denk na over welke kleding je aan wilt doen

Weet je wat het meest aantrekkelijk is op een goede profielfoto? Een man die eruitziet alsof hij op z’n gemak is. Help jezelf dus een beetje en trek iets aan wat lekker zit. Trek geen pak aan als je dat normaal ook niet doet. Natuurlijk: het is fijn als je er een beetje over hebt nagedacht, maar vrouwen zien het direct aan je foto als je je ongemakkelijk voelt. Houd het simpel: liever een goed, effen overhemd dan een super slick shirt. Het gaat om jou. De kleding dient als ondersteuning en mag nooit de boventoon voeren.  

 

2. Creëer een sterke look

Of je nu wel of niet zo breed bent als je zou willen: een sterke look staat iedere man. Oefen in de spiegel. Doe je bijvoorbeeld je handen in je zakken? Breng gelijk je armen wat extra naar buiten. Breng je kin iets naar boven voor een stoere look. Zet je benen iets uit elkaar. Neem je ruimte in.  

 

3. Ga ervan uit dat de eerste foto niet direct is wat je voor ogen hebt

Ook al kun je leukere dingen verzinnen dan foto’s maken: probeer een heel klein beetje geduld op te brengen. Of je nu een familielid vraagt of een professionele fotograaf: je moet altijd even inkomen.  

 

4. Denk bij het maken van de foto’s ook aan de tekst op je profiel

Heb je aangegeven in je profieltekst dat je elk weekend het avontuur opzoekt op je motor? Of juist dat je heel romantisch bent ingesteld en graag elke dag kookt voor je geliefde? Laat dit gevoel terugkomen in je profielfoto. Het zorgt ervoor dat het hele plaatje consistent is. En dat zorgt er weer voor dat vrouwen onbewust vertrouwen krijgen in wat je schrijft.  

 

Bonustip: zwart-wit

Er zijn maar weinig mannen die er niet goed uitzien op een zwart-wit foto. De reden hiervoor is heel simpel. Een zwart-wit foto zorgt automatisch voor contrast en dat past heel goed bij een sterk mannengezicht. Kijk dus altijd of je nog een goede profielfoto hebt in zwart-wit.

 

Heleen Schrijvershof helpt creatieve bloggers, ondernemers en fotografen betere foto’s te maken. Op haar website vind je nog veel meer tips over hoe je de perfecte foto maakt.  

 

Terug naar overzicht