Maak gratis een profiel aan
4 Tips voor een goede profielfoto: voor vrouwen

4 Tips voor een goede profielfoto: voor vrouwen

21-2-2017 - Je bent geen topmodel. En ook geen fotograaf. Maar wel echt heel leuk. En dat wil je laten zien in je profielfoto. Je wilt overkomen zoals je bent, maar dan op je best. Ik laat je zien hoe je dat aanpakt.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

1. Omschrijf jezelf in drie kernwoorden

Er zijn ontzettend veel manieren om jezelf te laten zien via een goede profielfoto. Zoveel zelfs dat je misschien wel 101 ideeën hebt over hoe je het kunt aanpakken. Vaak werkt dit niet, omdat je jezelf niet als uitgangspunt neemt. Als je jezelf kunt omschrijven in drie kernwoorden maak je het jezelf veel makkelijker. Zo kun je laten zien wat je wilt uitstralen. Als je: stoer, direct en sexy invult, krijg je heel andere foto’s dan als je: vrouwelijk, vriendelijk en aanhankelijk invult.  

 

2. Maak een moodboard

Een moodboard helpt je om je ideeën om te zetten in een visueel beeld. De kernwoorden die je net hebt opgeschreven helpen je om dit moodboard te maken én geven richting aan je moodboard. Een moodboard van maximaal 10 foto’s werkt het beste. Laat je niet verleiden tot een gigantisch groot bord, hierdoor raak je alleen maar afgeleid.  

 


©Heleen Schrijvershof

 

3. Houd je achtergrond rustig

Bedenk je dat een goede profielfoto vaak te zien is op een klein formaat. Het gaat bij je profielfoto om jou. Je hoeft echt niet perse voor een witte achtergrond te gaan staan, maar het helpt wel heel erg als je achtergrond rustig blijft.

 

4. Maak connectie

Natuurlijk: looks zijn belangrijk. Maar wat een foto kan maken of breken is de connectie die je maakt. Weet je nooit hoe je precies in de camera moet kijken? Oefen eens voor de spiegel. Het voelt een beetje stom (en zo ziet het er misschien ook wel uit) maar het kan je ontzettend helpen. Bekijk hoe jouw verschillende gezichtsuitdrukkingen eruit zien. Ga van een kleine glimlach naar een grote en kijk wat het mooist overkomt. Zo zie je ook gelijk welke lach het meest geloofwaardig overkomt. Probeer een sexy blik uit of juist een stoere. Kijk wat bij je past. Als je dan uiteindelijk voor de camera staat heb je in ieder geval een uitgangspunt voor jezelf gecreëerd.  

 

Heleen Schrijvershof helpt creatieve bloggers, ondernemers en fotografen betere foto’s te maken. Op haar website vind je nog veel meer tips over hoe je de perfecte foto maakt.  

 

Terug naar overzicht