Maak gratis een profiel aan
aantrekkelijk introvert

4x Waarom jij als introvert persoon heel aantrekkelijk bent!

14-8-2017 - Heb jij het gevoel dat je anders bent dan anderen, buiten de boot valt of de vreemde eend in de bijt bent? Welkom bij de club der introverte personen. Toch ben jij als date héél aantrekkelijk.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Door het gevoel anders te zijn dan anderen hebben introverte personen vaak niet zoveel zelfvertrouwen. En we weten allemaal dat zelfvertrouwen belangrijk is bij het scoren van een leuke date! Laten we daarom eens kijken waarom introverte personen juist aantrekkelijk zijn, om jouw zelfvertrouwen een boost te geven!

 

1. Intimiteit

Introverte personen worden graag geraakt, bijvoorbeeld door een diep gesprek, het vinden van betekenis in kunst, of het leren van een nieuwe vaardigheid. Dat betekent dat ze hun aandacht moeten focussen op een handvol mensen en hobby’s, omdat ze anders de mogelijkheid verliezen om dingen te doorgronden. Als introvert persoon laat jij dus veel meer van jezelf zien aan je date en geef je direct betekenis aan jullie samenzijn. Zo laat jij een prachtige indruk achter.

 

2. Luisteren

Doordat je diepgang zoekt ben je ook een goede luisteraar. Je bent benieuwd naar de mening en perspectieven van anderen, zodat je meer over de andere persoon én jezelf te weten komt. Iedereen heeft er behoefte aan dat er naar hem of haar wordt geluisterd, maar in die behoefte wordt door lang niet iedereen voorzien; veel mensen zijn liever zelf aan het woord. Doordat jij wél luistert geef je de ander het gevoel speciaal en bijzonder te zijn.

 

3. Gevoelig

Introverte personen hebben sneller door wat andere mensen voelen en wat er in hun omgaat. Dit maakt communiceren vaak makkelijker en kan leiden tot een langer durende relatie.

 

4. Belezen

Als introvert persoon trek jij je regelmatig terug om even alleen te zijn. Dat heb je nodig om jezelf op te laten en weer meer prikkels van anderen en je omgeving te kunnen verwerken. In die tijd lees je zeer waarschijnlijk een boek of kijk je televisie, twee activiteiten waarvan niet alleen jouw mensenkennis groeit, maar ook je wijsheid in het algemeen. Je bent daardoor een nóg leukere gesprekpartner en begrijpt je partner beter. Als introvert persoon ben je jezelf constant aan het verbeteren en word je als partner dus alleen maar leuker en leuker!

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

Terug naar overzicht