Maak gratis een profiel aan

5 Dingen die je date afschrikken

18-10-18 -De een is er beter in dan de ander: daten. Toch zijn er voor zowel vrouwen als mannen een aantal basisprincipes waar je over moet nadenken voordat je gaat afspreken met een potentiële partner. Relatieplanet vertelt je wat je wel en juist niet moet doen!

Maak gratis een profiel aan

 

Het heeft geen zin als je tijdens het daten meteen van alles op tafel gooit en het achterste van je tong laat zien. Het is juist belangrijk om aan het begin eerst af te tasten of jullie wel een goede match vormen. Pas als er meerdere dates, veel telefoongesprekken en lange Whatsapp gesprekken de revue hebben gepasseerd, kun je voorzichtig vragen stellen hoe hij of zij de toekomst voor zich ziet. In dit artikel vind je vijf dingen die je date kunnen afschrikken.

 

 

Alleen maar praten over je ex

Het allerergste wat je kunt doen, is alleen maar praten over je ex. Hoe leuk of hoe vervelend die ex ook was, doe het gewoon niet. Praten over het verleden tijdens een date legt geen goede basis voor een eventuele toekomst. 

 

Toekomstvisie

We daten omdat je uiteindelijk gelukkig wilt worden, samen wilt gaan wonen en misschien ook wel wilt trouwen of zelfs kinderen wilt. En dat is allemaal prima. Echter dit zijn wel onderwerpen die je niet tijdens je eerste dates gaat aankaarten. Het is belangrijk om eerst maar eens af te tasten of jullie überhaupt een leuk setje zijn. Dan kun je over een aantal maanden voorzichtig beginnen over de toekomst. Begin je tijdens je tweede date al over het feit dat je binnen een jaar wilt samenwonen, trouwen en kinderen wilt, is de kans zeer groot dat je date hiervan schikt en zelfs afhaakt.

 

Je anders voordoen 

Daten kan ervoor zorgen dat je zenuwachtig bent en dat is niet gek. Het is allemaal nieuw en dat met iemand die je niet kent. Toch moet je proberen jezelf te zijn en niet te zeer je best te doen. Als je namelijk téveel je best doet, kan het nogal wanhopig overkomen en dat is het laatste wat je wil tijdens een date.

 

Geen sociaal leven 

Een eigen (sociaal) leven is zó belangrijk. Het is zelfs één van de succesfactoren om een relatie in stand te houden. Je hoeft geen extreem sociaal dier te zijn, maar het komt ook een beetje gek over als je zegt dat je bijna nooit iets doet met vrienden, geen sport beoefent en ook geen hobby’s hebt.

 

Jaloezie

De doodsteek van elke relatie. Als je tijdens de eerste dates al laat merken dat je heel jaloers bent, belooft het niet veel goeds. Probeer dit tot een minimum te beperken!

 

Waar schrik jij zelf van af tijdens een date?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht