Maak gratis een profiel aan

5 Redenen om met jezelf op date te gaan

10-2-19 - Daten geeft je de mogelijkheid om iemand beter te leren kennen. Om elkaars passies en interesses te leren kennen en te kijken of die op elkaar aansluiten. Maar wat als je eigenlijk niet eens echt weet wie je zelf bent? Daarom: ga eens met jezelf op date!

Maak gratis een profiel aan


Veel mensen komen er na een relatiebreuk, een rouwproces of scheiding achter dat ze eigenlijk helemaal niet meer weten wie ze zijn. Ze waren zo met hun vorige partner verbonden dat ze zichzelf een beetje verloren zijn. Hierdoor loopt iedere date op niets uit, want de date krijgt geen hoogte van ze. Herkenbaar? Ga dan eens met jezelf op date.

 

Door met jezelf te daten kom je een stukje bij beetje weer achter wie je bent. Welke delen van jezelf je verder wilt ontwikkelen en welke interesses je nog wilt ontdekken. En dat allemaal zonder dat je maar zit te wachten op die nieuwe prins(es) op het witte paard.

 

Een date met jezelf kan er uitzien als een kopje koffie bij een nieuw hip tentje, in je eentje naar de film gaan, een lange wandeling maken of een bezoekje brengen aan de sauna. Misschien geef je jezelf een massage cadeau, volg je een dansles, of blijf je juist thuis en schrijf je een brief aan jezelf, maak je een vision board, of herontdek je je liefde voor schilderen.

 

Het idee om met jezelf te daten voelt misschien eng of spannend. Daarom nog een aantal voordelen op een rij, om je te motiveren die date met jezelf nú in je agenda te zetten.

 

Uit je comfortzone

Daten met jezelf haalt je uit je comfortzone. Het geeft je immers de mogelijkheid om al die dingen die je altijd al eens wilde doen, uit te proberen. Hierdoor verruim je je wereldbeeld en ontdek je nieuwe passies.

 

Naar binnen kijken

Als je alleen op pad bent, word je constant met jezelf geconfronteerd. Hierdoor leer je naar binnen kijken voor antwoorden en je ontdekt hoe je op bepaalde situaties reageert. Wanneer je dan eens zo reageert in een relatie, weet je wat er eigenlijk aan de hand is. Je weet dan wat je echt nodig hebt en bent minder geneigd om de ander de schuld te geven van jouw emoties.

 

Meer zelfvertrouwen

Door goed voor jezelf te zorgen en plezier met jezelf te hebben, kom je sterker in je schoenen te staan. Je laat aan jezelf zien dat je er mag zijn en dat je zorg en aandacht verdient. Dit helpt je ook een partner aan te trekken die jou met hetzelfde respect behandelt. 

 

Leer jezelf kennen

Door met jezelf te daten leer je nieuwe kanten van jezelf kennen. Je verkrijgt inzicht en wat jij echt belangrijk vindt en waar jij waarde aan hecht in een partner. Op die manier is het makkelijker om de juiste partner te vinden.

 

Tijd met jezelf waarderen 

Door met jezelf te daten leer je genieten van tijd met jezelf. Je ontdekt hoe fijn het is om zelfstandig te zijn en te voorzien in je eigen geluk. Je hecht waarde aan jezelf en hebt niemand anders nodig om die waarde voor je te bevestigen. Volgens Jan Geurtz, schrijver van het boek ‘Verslaafd aan liefde’, is dit de voorwaarde voor een gezonde relatie. Als beide partners onafhankelijk van elkaar gelukkig kunnen zijn, is de relatie van een hoger niveau.

 

Daten met jezelf betekent niet dat je iedere dag bloemen en chocola voor jezelf koopt (mag wel), het betekent dat je goed voor jezelf zorgt en plezier hebt met jezelf.

 

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht