Maak gratis een profiel aan

5 Rode vlaggen tijdens het daten

23-6-19 - Je stond al een tijdje ingeschreven op Relatieplanet en bent actief aan het daten. Plotseling heb je een date die anders overkomt dan alle anderen. Hij/zij is super attent, lief en vertrouwt je de diepste geheimen toe. Hoewel het goed is om jezelf open te stellen, kunnen extreme romantische gebaren ook een slecht teken zijn. Dit zijn 5 rode vlaggen waar je alert op moet zijn tijdens het daten.

Maak gratis een profiel aan
 

Romantische gebaren zijn leuk, maar wanneer wordt het te extreem? Zeker als je net aan het daten bent, kun je soms gemakkelijk verblind worden door (ontluikende) liefde. Een date die attent, trouw en lief is klinkt als de prins(es) op het witte paard- en dat zou ook zomaar waar kunnen zijn. Toch kunnen een overvloed aan appjes, belletjes en cadeaus ook wijzen op foute boel. Dit zijn 4 rode vlaggen waar je op moet letten tijdens het daten.`

 

1. Er is overdadig veel contact

Nadat jullie 1 of 2 dates gehad hebben, wordt er al een bos rozen voor je bezorgd op je werk. Je telefoon stopt niet met piepen, omdat je om de paar minuten een belletje of appje krijgt. Romantisch? Zeker, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Vooral als er boos gereageerd wordt als jij niet snel genoeg antwoord op de stroom van berichtjes. Let dus op dat het contact leuk blijft en dat het niet te snel gaat of te obsessief wordt. Neem alle tijd en ruimte die je nodig hebt.


 

2. Er is meteen sprake van verliefdheid

 

Er kan natuurlijk sprake zijn van liefde op het eerste gezicht en laten we eerlijk zijn: het is heel fijn om met iemand te zijn die helemaal voor je gaat. Hier mag je je dan ook zeker voor openstellen en van genieten! Let wel op de manier waarop de liefde geuit wordt. “Ik vind je leuk” is een heel andere boodschap dan “ik wil met je trouwen en de rest van mijn leven bij je zijn”. Na een paar dates ken je elkaar nog niet goed genoeg om dit soort intense uitspraken te doen en als je minder goede eigenschappen om de hoek komen, is de kans groot dat de ander zich afstandelijk op zal stellen. Hierdoor zou het kunnen dat jij je anders gaat voordoen dan je bent om maar in die verliefde en obsessieve sfeer te blijven. Ook zijn dit soort enorme beloftes heel moeilijk om na te komen, wat alleen maar op teleurstelling uit kan draaien.

 

3. Onredelijke jaloezie

Dat jaloezie in een relatie per definitie slecht is, is een misverstand. Af en toe jaloers zijn kan er juist voor zorgen dat je je best blijft doen voor elkaar en dat de spanning erin blijft. Er is echter wel een groot verschil tussen gezonde- en ongezonde jaloezie. Als jouw telefoon constant gecheckt wordt, je steeds geïsoleerder raakt van vrienden of familie en je allerlei gekke regels worden opgelegd, zit er iets niet goed.

 

4. Teveel delen

Delen is tijdens het daten erg belangrijk: je wil elkaar immers zo goed mogelijk leren kennen. Echter kan het een slecht teken zijn als er op de eerste date al hele persoonlijke informatie op tafel komt te liggen. Teveel (negatieve) lading tijdens een eerste kennismaking legt druk op jullie prille relatie en kan benauwend voelen. Zeker als er meteen over ex(en) gesproken wordt, is het het waard om je af te vragen of deze date zal slagen.

 

5. Handelen uit angst

Vaak zorgen de bovenstaande punten ervoor dat jij je anders gaat gedragen. Je wordt op een voetstuk gezet, maar tegelijkertijd ook gekleineerd door het jaloerse en onredelijke gedrag. In plaats van dat je handelt uit jouw eigen gevoel, begin je te reageren uit angst. Angst dat je dat perfecte plaatje kapot maakt, angst dat je iets doet dat de ander zal kwetsen, angst dat je te laat op appjes reageert… Zodra je merkt dat je niet meer jezelf kan zijn, klopt er iets niet.
 

 

Wat te doen?

Herken je deze rode vlaggen? Bedenk je dan dat het verstandiger is om het af te kappen. Daten hoort vooral leuk te zijn en een (eventuele) partner een aanvulling op je leven, niet iemand die jou beheerst of vertelt wat je moet doen.

 

 

Terug naar overzicht