Maak gratis een profiel aan

5 Sporten voor een leuke en actieve date

1-7-2018 - Lekker uit eten, een drankje op het terras of een filmpje pakken zijn natuurlijk hele leuke opties voor een (eerste) date. Maar, wat als je geen zin hebt om stil te zitten? Dan is een sportieve date echt iets voor jou.

Maak gratis een profiel aan

Het klinkt misschien heftig, maar sporten is de ideale manier om iemand te leren kennen. Daarnaast komen er tijdens het bewegen allerlei stofjes vrij (denk aan bijvoorbeeld serotonine en endorfine), waardoor je je zelfverzekerder en ontspannen voelt. Overtuigd? Probeer dan zeker een van deze vijf tips voor een originele, actieve date!

 

Rolschaatsen of skeeleren

In de winter is schaatsen een populaire date-activiteit, maar voor het zover is kun je ook de rolschaatsen of skeelers van zolder halen. Geniet van het lekkere weer en rol hand in hand je door je favoriete park. Het gaat misschien met vallen en opstaan, maar dat maakt het ook wel weer heel romantisch.
 

Mountainbiken

Het plezier begint al met het voorbereiden van de fietsroute. Gaan jullie helemaal offroad, of nemen jullie het veilige fietspad? Blijven jullie in de buurt of gaan jullie een onbekende plek ontdekken? Het is helemaal aan jou! Na een middag flink doortrappen is het daarnaast geheel geoorloofd om een ijskoud biertje te drinken op het terras. Zo kunnen jullie nog gezellig napraten.

 

Klimmen

Behalve dat klimmen een leuke en sportieve activiteit is, is het ook nog eens de ultieme vertrouwenstest. Je date zorgt er met het touw immers voor dat jij niet op de grond terecht komt als je op acht meter hoogte per ongeluk uitglijdt met je voet. 

 

Roeien

Er is weinig romantischer dan in een bootje door een prachtig natuurgebied te varen. Je bent bezig, maar je hebt ook rustig de tijd om elkaar beter te leren kennen en te genieten van de omgeving. Ben je iets fanatieker ingesteld? Dan kun je natuurlijk ook op de sportschool twee roeimachines pakken en een wedstrijdje doen. Wie verliest, trakteert de ander na afloop op een smoothie.

 

Bodypump les


Tijdens het uitgaan dans en flirt je ook, dus waarom zou je er niet tegelijk je spieren mee trainen? Daag je date uit tot een les bodypump en laat zien wat je in huis hebt. Ideaal voor als het slecht weer is en je lekker op wil warmen!

 

 

Terug naar overzicht