Maak gratis een profiel aan
5 Tekenen dat je kritisch bent over jezelf

5 Tekenen dat je kritisch bent over jezelf

15-7-19 - Ontdekken of jij ook te kritisch bent over jezelf? Heb je een negatief zelfbeeld en lijkt het gras bij de anderen altijd groener? Gooi alle negatieve gevoelens overboord en ga aan de slag met jezelf.

Er is niets mis met kritisch zijn over jezelf. Het houdt je scherp en zorgt ervoor dat je jezelf ontwikkelt. Echter kun je daarin ook doorslaan en veel te kritisch worden voor jezelf, waardoor je jezelf te kort doet en te veel streeft naar perfectie. Nieuwsgierig of jij ook te streng bent voor jezelf? Lees dan snel verder!

 

1. Een (te) negatief zelfbeeld

Het grootste kritische punt waar vooral veel vrouwen mee te maken hebben, is het hebben van een negatief zelfbeeld. Ze vinden zichzelf vaak te dik, lelijk, dom en ze hebben veel negatieve gedachtes. Maar dat is nergens voor nodig. Wees een beetje lief voor jezelf. Als je jezelf de hele tijd met de grond gelijkt maakt, is dat ook niet goed voor je zelfvertrouwen en gaat dat ook niet lukken met het vinden van een nieuwe partner.

 

2. Ik ben niet mooi genoeg

Een ander teken dat je te kritisch bent voor jezelf, als je de hele tijd zegt of denkt dat je niet mooi genoeg bent en daardoor geen partner kunt vinden. Dat is onzin. Je hebt het recht om er te zijn en straal dat ook uit. Als je beter in je vel zit en jezelf ook mooier vindt, voel je jezelf een stuk beter. Dus ga daarmee aan de slag.

 

3. Iedereen heeft het perfecte plaatje, behalve ik

Vergelijken met andere mensen heeft geen zin, want iedereen is anders en dus uniek. En daarnaast, vergeet niet dat perfect bestaat niet. Dus ook niet het perfecte plaatje. En misschien lijkt het gras wel groener aan de andere kant, maar vergeet niet; elk huisje heeft zijn eigen kruisje. Dus bij iedereen die het ‘perfecte’ plaatje heeft, spelen dingen waar je geen weet van hebt.

 

4. Ik eindig met 7 katten

Ai. Een nachtmerrie van veel vrouwen. Zo kritisch op zichzelf zijn, dat ze bijna de handdoek in de ring gooien en roepen dat ze maar een relatie met een kat beginnen. Onzin natuurlijk! Het tegenkomen van de juiste partner kost gewoon tijd. En als je in de knoop met jezelf zit en een negatief zelfbeeld hebt of té kritisch bent voor jezelf, moet je eerst daaraan werken, voordat je jezelf kunt openstellen voor een (nieuwe) liefde. Als het de bedoeling is, kom jij ook echt wel je droompartner tegen. Alleen soms duurt het iets langer.

 

5. Niemand zit mij zitten

Gooi je eigen onzekerheid overboord, want dat is nergens voor nodig. Op elk potje past een dekseltje, dus ook op die van jou. Maak je je er niet te druk om, het komt echt wel goed. Focus je op de leuke dingen en ben er niet te krampachtig mee bezig. Want voor je het weet ontmoet je de partner van je dromen.

 

Ben jij ook te kritisch voor jezelf?

 

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht