Maak gratis een profiel aan
tips speeddate

5 Tips als je voor het eerst gaat speeddaten

4-4-2018 - Tijdens speeddaten heb je weinig tijd om een goede indruk achter te laten. Hoe breek je het ijs? In dit artikel vind je 5 tips als je voor het eerst gaat speeddaten.

Maak gratis een profiel aan

Als je een avondje gaat speeddaten, betekent dat dat je in een paar uur tijd heel veel vrijgezelle mannen of vrouwen te zien krijgt waar je een kort gesprekje mee kunt voeren. Vaak duurt zo’n date 3 tot 5 minuten. Gezien de speed van dit soort dates, is het leuk om de persoon tegenover je een gekke, maar toch grappige vraag te stellen waardoor diegene moet lachen. Dat breekt meteen het ijs.

 

1. Go with the flow

Elke eerste keer is spannend, en al helemaal als je gaat speeddaten. Toch is het belangrijk dat je je daar overheen zet, probeer te ontspannen en ervan te genieten. Go with the flow. Voor veel mensen kan dit een stap uit hun comfort zone zijn, maar soms is het juist goed om iets anders te doen dat je normaal nooit doet. En daarnaast; wat heb je te verliezen?

 

2. Ga voor een out of the box vraag

Omdat je maar heel weinig tijd hebt, is het juist leuk om geen standaardvraag te stellen zoals “Waar woon je?” of “Wat voor een werk doe je?”. Kies voor een gekke, persoonlijke of onverwachte vraag, zodat diegene tegenover je moet nadenken en misschien wel moet lachen om je vraag.

 

3. Wees jezelf

Ondanks het feit dat je het voor veel mensen heel spannend is om te speeddaten, is het belangrijk dat je je zenuwen de baas blijft en vooral jezelf blijft. Je hebt maar een paar minuten om een goede eerste indruk achter te laten. Als je dan heel zenuwachtig bent en niet de persoon kan laten zien wie je normaliter bent, is dat jammer. Maak het daarom zo comfortabel mogelijk voor jezelf en draag een outfit waar je je zelfverzekerd invoelt. Vergeet niet te genieten en maak er vooral een feestje van.

 

4. Meer vissen aan de haak slaan

Wist je dat speeddaten een ideale manier is om meerdere vissen aan de haak te slaan? Op een speeddate avond praat je gemiddeld met zo’n 25 tot 35 verschillende mensen. De kans dat er een leuke klik bij zit, is groot. Maar er is ook een kans dat je meerdere leuke mannen of vrouwen ontmoet waar je nog een keer mee op date wilt.

 

5. Vergeet niet wat er na het speeddaten kan opbloeien

Naast het feit dat je meerdere vissen aan de haak kunt slaan, moet je het naspel niet vergeten. Zodra de speeddate sessies afgelopen zijn, kun je met de mensen die je graag beter wilt leren kennen, nummers uitwisselen. Zie speeddaten als een springplank voor meerdere dates met verschillende mensen, zodat je elkaar beter kunt leren kennen en kunt ontdekken wie van de dates een goede match is. En wie weet bloeit er wel iets heel moois op.

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

 

Terug naar overzicht