Maak gratis een profiel aan

5 Tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten

13-12-2019 - Vaak denken we dat een date je gelukkig maakt en dat is ook zo. Echter is het belangrijk om lekker in je vel te zitten en een goede relatie met jezelf te hebben, voordat je van iemand anders gaat houden. Daarom vind je hier 5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten.

Gelukkig zijn in het leven willen we allemaal, maar helaas is dat in de praktijk soms nog lastig. Er spelen allerlei factoren mee waardoor jij op dit moment niet of minder gelukkig bent. Dit kan te maken hebben met het feit dat je single bent, maar je moet oppassen dat je die leegte niet gaat opvullen met een relatie, want dan loop je alsnog tegen de lamp. Daarom vind je hier 5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten.

 

Accepteer jezelf zoals je bent

We kennen allemaal wel het perfecte plaatje op Instagram. Vrouwen of mannen die er gelikt uitziet, een mooi figuur hebben, een goede baan hebben, een groot sociaal netwerk en ga zo maar door. Als je dan naar jezelf kijkt, kan het zijn dat je niet tevreden bent. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat je ongelukkig wordt en dat is nergens voor nodig. Want vergeet niet: elk huisje heeft zijn kruisje. En ook al lijkt het soms perfect op Instagram, je ziet alleen de hoogtepunten. Ga eens naar jezelf kijken en denk eens na wat je allemaal al bereikt hebt, kijk eens naar de mensen om je heen, je huis waar je woont, je werk en ga zo maar door.

Het is belangrijk om in te zien dat je het helemaal niet zo slecht doet. Door dit tegen jezelf te zeggen in de spiegel bijvoorbeeld, ga je het zelf ook geloven en jezelf uiteindelijk accepteren zoals je bent. Je doet het harstikke goed en je mag er zijn.

 

Geef jezelf liefde

Dit hangt eigenlijk een beetje samen met het eerste punt. Het is zo belangrijk om me-time in te plannen, jezelf iets te gunnen en eerst van jezelf te houden zoals je bent, voordat je pas van iemand anders kunt houden.

 

Durf eerlijk te zijn naar jezelf

Eerlijkheid duurt het langst, nietwaar? Ga bij jezelf na of je écht 100% eerlijk bent naar jezelf. Maak je wel de juiste keuzes die passen of zou je – als je heel eerlijk bent naar jezelf – andere keuzes maken? Als dat zo is, is het heel erg belangrijk om te beginnen met luisteren naar jezelf en alleen maar beslissingen te maken waar je 120% achter staat. 

 

Ga ontdekken wat je echt wilt en werk hier vervolgens naar toe

Zodra je eerlijk naar jezelf bent geweest, maar eigenlijk nog steeds niet precies weet wat je wilt, helpt het om uit te tekenen wat je wilt. Maak een vision board, maak een mindmap of iets anders dat je helpt om overzicht te krijgen wat je nu écht wil. Als dat duidelijk is, kun je beginnen om hier naar toe werken.

 

Ontdek waar je energie van krijgt

Iets anders dat je helpt om gelukkiger te worden, is om te ontdekken waar je energie van krijgt. Waar gaat je hart sneller van kloppen en waar wordt je nu écht heel erg blij van. Zodra je dat weet, kun je er vervolgens voor zorgen dat je dit vaker gaat doen zodat je uiteindelijk gelukkiger wordt.

 

Conclusie

Deze tips gaan je helpen om gelukkiger te worden, voordat je begint met daten. Want hoe je het ook went of keert: het begint allemaal met zelfliefde. Als je van jezelf houdt, komt je van zelf wel een leuke date tegen.

Wat is jouw ultieme tip om gelukkiger te worden voor je begint met daten?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (27). In het dagelijks leven werkt ze als freelance online marketeer en copywriter en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

Terug naar overzicht