Maak gratis een profiel aan
Goede voornemens 2018

5 Tips om goede voornemens om te zetten in datingsucces

3-1-2018 - Het is 2018! Jij hebt voor dit nieuwe jaar vast wel bepaalde wensen en dromen. Of zoals dat dan met oud en nieuw heet: 'goede voornemens'. In dit artikel deelt onze datingcoach Tom Gorny 5 dingen die jij kunt doen om van jouw goede voornemens in 2018 concrete datingsuccessen te maken.

Maak gratis een profiel aan

 

 

Tip 1: Verander iets aan jezelf

De basis van groei is verandering. Je moet bereid zijn het oude los te laten om ruimte te maken voor het nieuwe. Daarbij hoef je uiteraard jezelf niet te verloochenen en je anders voor te doen dan je bent. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf een beetje te ontwikkelen.

 

Het mooie aan verandering en ontwikkeling is dat elke kleine verandering het makkelijker maakt om daarna weer nog een beetje extra te veranderen. Zie verandering als een sneeuwbal die van de helling afrolt. Die steeds groter wordt en steeds meer momentum opbouwt. Wat zijn dan kleine dingen die jij kunt doen om die sneeuwbal van de helling te laten rollen?

 

Probeer eens een totaal nieuwe haarstijl. Koop een bril waarvan je in eerste instantie niet zou denken dat die bij jou past. Begin aan een cursus die buiten jouw comfortzone ligt. Doe gewoon eens iets anders. Het zal elke andere verandering daarna makkelijker maken.

 

Tip 2: Kom op nieuwe plekken

Om nieuwe mensen te daten, moet je wel eerst nieuwe mensen ontmoeten. Datesucces begint dus met het ontmoeten van nieuwe mensen. Relatieplanet is hier een uitstekend plek voor. Toch zou ik je ook aan willen raden om in het dagelijkse leven ook open te staan voor nieuwe mensen. Wat daar heel erg bij helpt, is het bewust opzoeken van nieuwe omgevingen. Ga je altijd naar supermarkt A, ga eens naar supermarkt B. Ga eens langs bij een ander filiaal van jouw sportschool. Als je uitgaat, ga eens naar een andere stad. Een nieuwe omgeving is dus ook het ontmoeten van nieuwe mensen. Wie weet wat daar allemaal uit ontstaat...

 

Tip 3: Doorbreek de routine

Verandering komt niet vanzelf. Wij, de mensch, zijn gewoontedieren. Stiekem doen we steeds in meer of mindere mate hetzelfde. Om daarna gefrustreerd te raken dat we steeds tegen hetzelfde aanlopen. Word bewust van jouw routine, doorbreek het en sta versteld van de eindeloze mogelijkheden in deze mooie wereld.

 

Zit jij altijd in de trein met je koffie, krant en oordopjes? Doe dat eens een keertje niet. Stel jezelf open voor je omgeving en laat je verrassen door wie je ontmoet. Eet jij altijd met hetzelfde clubje lunch op je werk? Ga eens ergens anders zitten. Of gewoon eens een keer in je eentje. Laat je verrassen door wie er bij je komt zitten. De wereld zit vol kansen, we moeten er wel gewoon bewust van blijven. Het doorbreken van routines helpt daarbij.

 

 

Tip 4: Verlaag de drempel

Hoe ouder je wordt en hoe meer je meemaakt, hoe beter je weet wat je wel en niet wilt. Dit heet dan levenswijsheid ofzo. Het gevaar dat hierin schuilt, is dat je door 'ervaringen uit het verleden' te snel bepaalde afslagen weigert te nemen. Als het over daten gaat zou ik je willen adviseren om niet te moeilijk te doen over met wie je het eerste kopje thee drinkt.

 

Lijkt iemand semi-aardig en normaal genoeg voor jou? Drink er een kopje koffie of thee mee. Je hoeft niet meteen met die ander te trouwen. Hierdoor zal je ten eerste veel kleine, gezellige ontmoetingen hebben. Ten tweede helpt dit jou om bepaalde vastgeroeste datingpatronen te doorbreken. Je zal merken dat jij je tot een veel diverser publiek aangetrokken zult kunnen voelen. Wat weer heel veel ruimte en mogelijkheden geeft bij het daten.

 

 

Tip 5: Word jouw eigen droompartner

Hier bedoel ik niet mee dat jouw relatie met jezelf naar het volgende level getild moet worden. Niet dat die niet belangrijk is, maar daar heb ik het in deze niet over. Wat ik met 'word jouw eigen droompartner' bedoel, is dat jij eens goed gaat nadenken over de vraag op wat voor soort persoon jouw droompartner zou vallen.

 

Stel: jij wilt een sportieve, sociale, bewuste man of vrouw als partner. Op wie zou die betreffende man of vrouw vallen? Durf eerlijk naar jezelf te kijken en word bewust van welke kleine tweaks jij in jouw eigen leven aan zult moeten brengen. Wil jij een sportieve man, maar heb jij zelf in geen jaren gesport? Werk aan de winkel. Is gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid belangrijk voor jou? Maar rook je zelf nog en heb je al lange tijd geen vrijwilligerswerk gedaan? Je weet wat je te doen staat.

 

Durf aan jezelf te werken en je zal zien dat je meer en meer de voor jou geschikte persoon aantrekt. Maak van 2018 een heerlijk jaar!

 

Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask A Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

 

 

Terug naar overzicht