Maak gratis een profiel aan

5 Tips tegen zenuwen op de eerste date

29-3-2019 - Last van zenuwen tijdens de eerste date? In dit artikel vind je 5 tips om je daarvan af te helpen.

Maak gratis een profiel aan


Zenuwachtig zijn voor je eerste date is niet gek: de meeste mensen zijn zenuwachtig tijdens het daten. Om ervoor te zorgen dat je je zenuwen beter de baas bent tijdens je eerste date, vind je hier een aantal tips die je hopelijk helpen waardoor je meer kunt genieten.
 

Spreek het uit

Misschien denk je nu; “uitspreken?!”. Hoewel het misschien een beetje gek klinkt, is het wel één van de allerbeste tips om je zenuwen de baas te worden. Zeg tegen je date dat je het een beetje spannend vindt. Er is écht geen man over boord. Door het uit te spreken, lucht het al meteen een stukje op en zul je merken dat het een beetje beter gaat.

 

Blijf jezelf

Hoe lastig dat soms ook is, probeer vooral jezelf te blijven. Doordat je zenuwachtig bent, kan het zo zijn dat je je misschien anders gaat voordoen dan dat je eigenlijk bent. Dat is nergens voor nodig. Accepteer dat je je eigen zenuwen minder de baas kunt zijn en go with the flow. Maak je er niet te druk om en laat het los. Je zult zien dat het uiteindelijk echt allemaal wel goed komt.

 

Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt

Omdat een eerste date als spannend genoeg is, is het fijn om een outfit te dragen waar je je fijn in voelt en waar je zelfvertrouwen een boost van krijgt. Ga geen naaldhakken dragen als je dat normaal ook niet doet en ga je ook niet in een te strak jurkje hijsen, waardoor je bijna niet meer kunt ademen. Dat is echt nergens voor nodig. Draag je graag een pantalon of oversized kleding, geen probleem. Draag hetgene waar je je comfortabel in voelt.

 

Dit geldt ook voor de locatie. Kies voor een locatie waar je je fijn bij voelt. Ga niet op je eerste date meteen boerengolven, maar kies voor een prettige locatie waar je je date beter kunt leren kennen.

 

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, nietwaar? Zorg dat je voorbereid bent op de date. Het is natuurlijk beschamend als je deze eerste date verwisselt met je date van een paar weken geleden. Bedenk de avond van tevoren wat voor een outfit je aan wilt trekken, zodat je daar geen stress van hebt, net als het voorbereiden van de locatie waar je heen moet. Zorg ervoor dat je weet hoe je het beste daar kunt komen en hoe laat je weg moet.

 

Houd het eenvoudig

Het is een eerste date, ga niet te diep in op de materie en praat al helemaal niet over de toekomst en verwachtingen die daarbij horen. Het is je allereerste kennismaking met je nieuwe date, dus het is goed om elkaar beter te leren kennen, maar je hoeft echt niet meteen de diepte in te duiken.

 

Hopelijk komen deze vijf tips van pas als je last hebt van zenuwen tijdens je eerste date. Houd in je achterhoofd dat je niets te verliezen hebt. Als je na de eerste date merkt dat het niets is, hoef je diegene nooit meer te zien. Heb vooral vertrouwen in jezelf, het komt echt wel goed.

 

Wat is jouw ultieme tip om zenuwen tegen te gaan tijdens een eerste date?
 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht