Maak gratis een profiel aan

5 Tips voor een goede latrelatie

3-11-2018 - In een tijd van drukke carrieres en sociale levens, kiezen steeds meer mensen voor een latrelatie. Hoe laat je dit slagen? Relatieplanet geeft 5 tips!

Maak gratis een profiel aan


Tegenwoordig zijn we met zijn allen erg druk. We willen carriere maken, een uitgebreid sociaal netwerk onderhouden, maar ook een relatie hebben. Dit zou er mee te maken kunnen hebben dat er steeds vaker gekizen wordt voor latrelaties: een relatie waarbij een stel apart van elkaar blijft wonen. Dat is niet gek, want het kent de nodige voordelen. Toch is een latrelatie niet bij voorbaat geslaagd. Er zitten nogal wat haken en ogen aan waar je rekening mee moet houden, want het is allemaal toch net een tikkeltje anders dan wanneer je samenwoont. Daarom vind je in dit artikel vijf tips voor een goede latrelatie. 

 

Heb vertrouwen in elkaar

De allerbelangrijkste succesfactor van een goede latrelatie, is vertrouwen. Vertrouwen in elkaar, maar ook vertrouwen in de relatie. Een latrelatie is over het algemeen een stuk vrijer, dan wanneer je samenwoont. Ga geen strenge regels opleggen en ben zeker niet wantrouwend naar elkaar toe. Dit zorgt alleen maar voor frictie. 

 

Communicatie is key

Als je niet goed met elkaar communiceert, gaat het waarschijnlijk snel mis. Daarom is goed communiceren heel belangrijk voor een goede latrelatie. Maak duidelijke afspraken, zodat je ook een beetje weet waar je aan toe bent. Communicatie heeft eigenlijk alles te maken met verwachtingsmanagement. Wees eerlijk naar elkaar toe en weet wat je van elkaar verwacht.

 

Vrijheid, blijheid

Eén van de reden waarom mensen kiezen voor een latrelatie, is vrijheid. Je bent nergens aangebonden en bent vrij om te doen en laten waar je zin in hebt. Toch is de kans groot dat het niet gewaardeerd wordt als je met iemand anders in bed duikt. Maar je kunt wel veel gemakkelijker beslissen om last-minute te gaan borrelen of nog een feestje mee te pakken, zonder dat er thuis iemand op je wacht.

 

Mocht je partner wat meer gehecht zijn aan zijn of haar vrijheid, is het belangrijk dat je niet jaloers wordt. Jaloezie is de doodsteek voor wat voor een relatie dan ook.

  

Bouw de spanning langzaam op

Een latrelatie betekent dat je niet elke avond of misschien niet eens elke week met elkaar onder de lakens duikt. Bouw daarom langzaam de spanning op. Zodat je op het eind helemaal excited bent en ultiem van elkaar kunt genieten.

 

Maak er een quality time moment van 

Juist omdat je elkaar minder ziet dan wanneer je samenwoont, is het leuk om iedere keer als je iets afgesproken hebt, iets leuks te doen. Maak er een quality time momentje van. Ga lekker uiteten of juist uitgebreid koken, duik onder de lakens of kijk een cheesy film.

 

Zo. Dit zijn 5 tips voor een goede latrelatie. Er bestaan nog veel meer tips die ervoor zorgen dat je een goede latrelatie hebt, maar dit zijn wel de meest essentiële fundamenten.

 

Wat is jouw succesfactor voor een goede latrelatie?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht