Maak gratis een profiel aan

5 Tips voor een leuke Kerst

12-12-18 - Lijkt het of iedereen leuke dingen aan het doen is tijdens de feestdagen behalve jij? Met deze tips ga jij dit jaar op een originele manier Kerst vieren.

Maak gratis een profiel aan

 

Kerst is een hele feestelijke periode, maar je kunt er ook heel weemoedig van worden. Iedereen om je heen en op Facebook lijkt leuke dingen te doen, terwijl jij niets te doen hebt. Misschien woon je ver weg van je familie en vrienden of heb je simpelweg geen inspiratie. Speciaal voor jou heeft Relatieplanet vijf tips verzameld om op een originele manier Kerst te vieren! 

 

1. Ga op date 

Waarom ook niet? Of je nu net aan het daten bent of je allereerste date tijdens Kerst plaatsvindt: het is altijd gezellig om 

 

2. Bezoek ouderen 

Oké, dit klinkt misschien een beetje suf, maar wist je dat je heel veel kunt leren van ouderen? Door al hun levenservaring weten ze je veel interessante dingen te vertellen. Daarnaast zijn ze gegarandeerd heel blij om Kerst met iemand samen te vieren. Ga op een zondag naar een bejaardenhuis in de buurt en ga eens polsen. Je vindt sowieso een aantal ouderen die dolgraag Kerst met je willen vieren.

 

3. Plaats een oproep in een lokale Facebookgroep en/of supermarkt

Elk jaar rond Kerst duikt er weer een verhaal op van iemand die in een Facebookgroep of in een lokale supermarkt een oproep plaatst om dit jaar samen Kerst te vieren. Wat is er nu leuker dan nieuwe mensen leren kennen? Of je nu voor zes personen of zeven personen kookt, dat is een kleine moeite. Als je iemand een groot cadeau wilt geven, neem je iemand mee naar huis die samen met jou en jouw familie Kerst mag vieren.

 

4. Richt een eetclub op en ga tijdens Kerst samen eten

Eetclubs zijn niet alleen een fijne manier om gezellig bij elkaar te komen: het is ook nog een mooie gelegenheid om samen Kerst te vieren. Laat iedereen iets lekkers maken en stel zo een lekker Kerstmenu samen. Ook kun je mensen iemand mee laten nemen, zodat je ook nog eens nieuwe mensen ontmoet. 

 

5. Ga eten met vluchtelingen of mensen uit het Leger des Heils

Er zijn heel veel mensen in onze maatschappij die je met iets heel kleins blij kunt maken. Wil je deze Kerst niet alleen zijn, vier Kerst dan met mensen die wonen in het Leger des Heils of in een asielzoekerscentrum. Samen eten is altijd gezelliger dan alleen. Grote kans dat de meeste vluchtelingen geen Kerst vieren, maar dan kun jij ze alvast een Nederlandse traditie bijbrengen. Een win-win situatie voor beide partijen; jij viert Kerst niet alleen en zij leren nieuwe mensen kennen en zijn daardoor minder eenzaam.

 

Met deze vijf tips om dit jaar een top Kerst te beleven, kom je al een heel eind. Soms hoef je het niets eens zo ver te zoeken en ben je ook welkom bij een achternicht of misschien wel je buurman. Hoe dan ook, het allerbelangrijkste is dat meer mensen dit jaar een gezellige en fijne Kerst hebben met leuke mensen om hen heen. Want niemand wil eenzaam zijn met Kerst.

 

Wat is jouw tip om een eenzame Kerst tegen te gaan?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht