Maak gratis een profiel aan
online dating maaiveld

5 Tips voor mannen om op te vallen met een datingprofiel

9-12-2017 - In dit artikel, speciaal geschreven voor de mannen op Relatieplanet, krijg jij 5 tips waarmee je met kop en schouders boven het maaiveld uit zult steken.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Deze tips zijn gebaseerd op mijn 10+ jaar ervaring als datingcoach en zullen je helpen aan meer matches en meer leuke dates. Laten we er meteen vol induiken.

 

De basis

Tijd is waardevol! Jij hebt besloten om jouw tijd te investeren in het online daten. Dan is het nu zaak om die tijd goed te benutten. Dit doe je door de moeite te nemen om met een goed profiel voor de dag te komen. Lees verder en ontdek hoe je dit doet.

 

1. De juiste foto’s

Plaats in ieder geval drie foto’s op jouw profiel. Hier gaan we in de videocursus voor mannen over online daten nog veel dieper op in. Maar stap één is, plaats minimaal drie foto’s op jouw profiel.

 

Je hebt één foto nodig waar jouw gezicht goed op staat en je 'normaal' kijkt. De tweede is er een waarbij je een activiteit doet die jij leuk vindt. Misschien ben je ergens op vakantie, misschien ben je een band aan het plakken. Help de bezoekster van jouw profiel een completer beeld van jou te krijgen met behulp van een leuke foto van jou in een net wat andere situatie. De derde foto is er een waarbij jij onder de mensen bent. Het is geruststellend en uitnodigend om te zien dat andere mensen ook met jou om willen gaan. Probeer er wel voor te zorgen dat jouw profielbezoekster geen 'Waar is Waldo' hoeft te spelen en je een beetje makkelijk te vinden bent in de groep.

 

2. Geef de reden

Het is de bedoeling dat jij in de profieltekst iets over jezelf zegt. Enkel vertellen dat je vrachtwagenchauffeur bent is niet interessant. Sterker nog, misschien heeft ze al meteen haar vooroordelen. Vertellen dat je gekozen hebt om vrachtwagenchauffeur te worden omdat je zo geniet van de vrijheid van het onderweg zijn. Om daarna als je na een lange reis weer terug bent, je weer echt te kunnen verheugen op het lekker thuis zijn, schetst een heel ander beeld. Het maakt je menselijk, warm en echt. Pas dit toe op jouw beroep of hobby. Vertel het verhaal achter de activiteit.

 

3. Spelvouten

Deze lijkt misschien flauw, maar hier kun jij heel makkelijk punten scoren. Voer een spellingscontrole uit op je profieltekst. Het komt gewoon heel dom over als er spelfouten zitten in je tekst. Vrouwen letten op dat soort details. Accepteer het en vermijd de valkuil die spelvouten heet.

 

4. Wees laagdrempelig

Hoe laagdrempeliger jij het contact insteekt, hoe groter de kans is dat ze er met jou in mee wil gaan. Het doel van Relatieplanet is dat jij een leuke eerste date krijgt. Het doel van een eerste date is om te kijken of het genoeg klikt voor een tweede, enz. Je zit hier niet om meteen bij het eerste chatbericht te beslissen of ze de moeder van je kinderen gaat worden. Doe je dit wel, dan leg je druk op de interactie en haal je het luchtige en leuke eruit. Waardoor de kans dan weer veel kleiner wordt dat jullie samen toekomen aan de volgende stap.

 

5. Laat zien dat je oplet

Nu jij moeite hebt gedaan om zelf met een leuk profiel te komen, zal jij het ook leuk vinden als er hier leuk op wordt gereageerd. Dit geldt ook voor jouw chatpartner in spe. Ga in jouw openingszin in op wat jij in haar profiel gelezen en gezien hebt. Dat maakt het vanaf het begin al meteen een stuk persoonlijker. Waardoor het voor haar ook leuker wordt om te reageren.

 

Conclusie

Pas deze 5 tips toe en je zult versteld staan hoe positiever en leuker er op jou gereageerd zal worden. Voor nog meer tips, wordt betaald lid. Je krijgt dan toegang tot een speciale videocursus over online daten, waarbij we nog dieper ingaan op de hierboven besproken punten.


Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask a Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

Terug naar overzicht