Maak gratis een profiel aan

5 Tips voor meer zelfliefde

9-11-19 - Voordat je aan daten of een relatie kunt beginnen is het belangrijk dat je zelf eerst goed in je vel zit. Hoe krijg je dit voor elkaar? Relatieplanet geeft 5 tips voor meer zelfliefde.

Het is niet voor niets een bekende uitdrukking “Je moet eerst van jezelf houden voordat je van een ander kan houden”. Zelfliefde is heel belangrijk als je besluit te starten met online daten. Je moet jezelf accepteren zoals je bent, van jezelf houden en vooral tevreden zijn. Er zijn altijd mensen waarbij het lijkt alsof ze succesvoller zijn, slanker zijn of het perfecte plaatje in de liefde gevonden hebben. Dat lijkt voor de buitenwereld zo, maar vergeet niet dat elk huisje zijn kruisje heeft. Wil je aan de slag om meer zelfliefde te creëren? Hieronder vind je vijf tips!

 

Het begint met het accepteren van jezelf

De eerste stap in het proces om meer zelfliefde te creëren, is het volledig accepteren van jezelf. Of je nu dik, dun, lang, kort, slim of lomp bent, het maakt niet uit. Het gaat er niet om hoe je uitziet of hoe slim je bent, het gaat erom hoe je bent als persoon. Wat maakt jou bijzonder? Accepteer zoals je bent en ga je niet anders voordoen, want daar wordt je alleen maar ongelukkig van. Ben je bijvoorbeeld introvert en hou je helemaal niet van feestjes? Dat is prima. Accepteer het en organiseer de volgende keer een pyjama feestje op de bank met één iemand.
 

Jezelf iets gunnen

Eén ander belangrijk punt bij het creëren van meer zelfliefde is jezelf iets gunnen. Vaak gun je jezelf iets niet omdat je het zonde vindt of omdat het je het niet verdient hebt. En ook dat is de grootste onzin. Leer hoe je jezelf iets kunt gunnen, want dat verdien je als persoon!

 

Zet jezelf op de eerste plaats

Stop met het wegcijferen van jezelf. Zet jezelf op nummer #1. Waarom zet je vrienden of familie wel op nummer #1, maar jezelf niet? Voordat je een besluit neemt, is het goed om na te denken of het wel zo’n slimme keuze is of dat je dat beter op een andere manier kunt aanpakken. 

 

Doe alleen de dingen waar je gelukkig van wordt

Hoeveel dingen doe je op dit moment in je leven waar je of niet gelukkig van wordt of die je (te) veel energie kosten? Maak een lijstje van die activiteiten waar je geen energie uithaalt en al helemaal niet blij van wordt en onderzoek wat je kunt doen om dit lijstje leeg te maken. Met als doel dat je uiteindelijk alleen nog maar dingen doet waar je je fijn bij voelt.

 

Wees trots op jezelf

Je mag best trots op zijn op jezelf. Ga bij jezelf na welke hoogtepunten je bereikt hebt het afgelopen jaar. Het hoeven helemaal geen big-ass projecten te zijn geweest. Als je merkt dat je jezelf steeds meer accepteert zoals je bent, is dat ook al iets waar je heel erg trots op mag zijn.

 

Een leuke oefening is om elke week iets op te schrijven waar je trots op bent. Aan het eind van het jaar heb je dan een hele lijst met kleine dingen waar je trots op was. En dat is dus een simpele manier om meer zelfliefde te creëren.

 

Wat is jouw ultieme tip om meer zelfliefde te creëren?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (27). In het dagelijks leven werkt ze als freelance online marketeer en copywriter en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

Terug naar overzicht