Maak gratis een profiel aan
6 Aanwijzingen dat jij klaar bent voor een langdurige relatie

6 Aanwijzingen dat jij klaar bent voor een langdurige relatie

9-7-19 - Vaak denken we dat we pas klaar zijn voor een nieuwe relatie als we eindelijk rust hebben: een nieuwe baan, een nieuw huis of een stabielere gezondheid. Maar uit onderzoek blijkt dat het vinden van iemand die echt bij je past niet van je situatie afhangt, maar van je mindset. Zes kenmerken van de juiste mindset voor het vinden van een langdurige relatie.

Klaar zijn voor een langdurige relatie heeft, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niets te maken 'rust' in je leven. Het heeft alles te maken met je mindset. Dit zijn 6 aanwijzingen waar uit blijkt dat jij klaar bent om een serieuze relatie aan te gaan.

 

1. Je hebt ruimte in je leven voor een serieuze relatie

Beter gezegd: je bent bereid ruimte te maken voor een serieuze relatie. Gaat je overvolle agenda voor? Zitten er steeds zes weken tussen de eerste en de tweede date? Slecht teken. Maar gooi je je agenda zonder pardon om voor een date met die ene leuke? Dan zit je dichterbij de juiste mindset.

 

2. Je wilt een relatie, maar hebt er geen nodig

Dat wil zeggen: je bent niet afhankelijk van een ander voor je eigenwaarde en levensgeluk. Stel je leven niet uit totdat je eindelijk een partner hebt gevonden. Leef nu! Reis, koop een huis, investeer in mooi servies, ga naar de bioscoop met vrienden of in je eentje en tik de dingen af die op je bucket list staan. Je bent een onafhankelijk persoon, die het zeker leuk zou vinden zijn of haar leven te delen met een ander, maar dat leven niet van die ander laat afhangen.

 

3. Je bent niet bang om alleen te zijn

Alleen zijn is meer dan dates met jezelf hebben, zoals alleen uit eten of naar een concert gaan. Het betekent ook plezier hebben met jezelf en je eigen ‘gezelfschap’ op prijs stellen. Want ook binnen een relatie ben je vaak genoeg alleen. Misschien moet je toekomstige partner wel een keer een weekendje op zakenreis, geregeld een paar uurtjes doorwerken in het weekend of op familiebezoek aan de andere kant van het land. Dan ben je weer op jezelf aangewezen. Als je weet hoe je met jezelf omgaat, voorkom je dat zo’n gebeurtenis meteen het einde van jullie relatie is of leidt tot ruzies over Whatsapp.

 

4. Je vindt het daten leuk

Als je bij je vrienden verzucht dat je maar eens ‘aan het online daten moet’, dan heb je zeker niet de juiste mindset. Je bent klaar voor een langdurige relatie als je oprecht nieuwsgierig bent naar de mensen die je gaat ontmoeten en naar wie jouw partner zal worden. Je kijkt ernaar uit zijn of haar berichtjes te lezen en meer over hem of haar te weten te komen. Je ziet het niet als een klusje op je to-do lijst, maar als iets om naar uit te kijken.

 

5. Je oppervlakkige eisenlijstje is de deur uit

Een lijstje van karaktereigenschappen die je aantrekkelijk vindt maakt het zoeken naar een geschikte partner makkelijker. Maar schrap eisen zoals: ‘woont niet meer dan 25 kilometer verderop’ of ‘heeft blond haar’. Je bent klaar voor een relatie als je iemand ziet die misschien best ver weg woont of een groter leeftijdsverschil met jou heeft dan je in eerste instantie zou willen, maar hem of haar wel zó interessant vindt dat jullie toch een eerste date plannen.

 

6. Je bent hoopvol

Je weet niet hoe en wanneer je grote liefde in je leven opduikt. Maar je hebt wel het geduld en het vertrouwen dat het precies op het juiste moment zal gebeuren.

 

Je bent er klaar voor!

 

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht