6 Richtlijnen voor series kijken tijdens een date

6 Richtlijnen voor series kijken tijdens een date

23-3-2017 - Praten over series is een handige ijsbreker op een date. De vraag is niet heel persoonlijk maar tegelijkertijd zegt de serie waar je naar kijkt wel iets over jou. Over je smaak en je voorkeur. Niet voor niets staan daarom op datingprofielen steeds vaker series vermeld.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Naar welke series kijk je? Dé vraag die je tijdens een date steeds vaker hoort. Daarmee is dit onderwerp populairder dan politiek, werk of sport. Eigenlijk ook niet zo gek. Politiek ligt gevoelig, praten over je werk is saai en sport, tsja… wat zullen we daarvan zeggen?  

 

Met de opkomst van onder andere Netflix, HBO en Videoland is het samen naar series kijken een populaire invulling van een date. En zeg nu zelf, wat is er beter dan samen daten met slecht weer, samen ergens enthousiast van worden, lachen of gruwelen?  

 

Kijk je naar dezelfde serie, dan heb je gelijk een gemeenschappelijke klik. Erover praten gaat gemakkelijk, je hebt genoeg gespreksstof en je herkent wat de ander zegt. Het maakt een potentiele geliefde nog aantrekkelijker. Maar, sla niet door in je enthousiasme. Praat je te veel over je favoriete serie, dan kom je al gauw over als een verslavingsgevoelige bingewatcher. En-dat-wil-je-niet.  

 

De keuze voor een serie kan een date maken of kraken. Heb je binnenkort een afspraakje en heb je nog geen idee wat je samen met je date gaat kijken? Wij geven je 6 richtlijnen voor een goede serie-date.  

 

1. Speeddate

Kies een serie met korte afleveringen. Mocht de date niet leuk zijn, ben je er in ieder geval snel klaar mee. Ook handig als het juist wel heel gezellig is. #itsgettinghotinhere  

 

2. Houd het spannend

Kies een onbekende serie en laat je verrassen. Jullie weten beide niet wat er gaat gebeuren. Wel net zo spannend om de clou nog niet te kennen en samen op ontdekkingstocht uit te gaan. Kijktips vind je op de blog Vrouwen die van Series houden.  

 

3. Deel lief en leed

Je beleeft samen hetzelfde avontuur, voelt beide spanning, opwinding en blijdschap. Samen naar een serie kijken, betekent samen beleven. De toverwoorden hiervoor? Lief en leed. Niet te veel geweld, maar ook niet te zoetsappig. Of te veel seks. (Stel je zit net vijf minuten met je date op de bank… Dat kán behoorlijk awkward zijn). Ga voor de balans en deel lief en leed!  

 

4. Kom met een goed verhaal

Kies een serie die per aflevering een verhaal vertelt en daardoor goed te begrijpen is. De afleveringen hebben meestal een begin en een eind en de spanning wordt goed opgebouwd. Na één aflevering heb je een voldaan gevoel en dat geeft rust en opluchting. Je kunt nu alle aandacht aan je date geven en hoeft je niet meer af te vragen hoe het verder zal aflopen met de cliffhanger. #weloveagoodstory  

 

5. Samen lachen, samen huilen?

Wat gaat het worden? Een komedie zoals The Big Bang Theory of Two and a Half Man? Een thriller zoals The Walking Dead? Een crime a la The Bridge of Sherlock? De serie voor een ideale date? Tsja, het blijft een lastige en is erg afhankelijk van waar jullie interesses liggen. Er is in ieder geval voldoende keus. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie er samen naar kijken.  

 

6. Ze leefden nog lang en gelukkig

Kies een serie of aflevering die goed afloopt. Het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ einde maakt ons mensen blij en euforisch. Je hebt het samen beleefd en doorstaan! Dit geeft jullie allebei een goed gevoel.  

 

Speeddate, houd het spannend, deel lief en leed, kom met een goed verhaal, samen lachen, samen huilen en… Het kijken naar een goede serie is eigenlijk zoals een relatie zou moeten zijn. Valt de eerste aflevering toch tegen? Niet getreurd. Vergeet niet waar de date voor is. Je wilt de ander beter leren kennen en ontdekken of er een vervolg komt. Krijgt jullie serie een tweede aflevering?

 

Deze blog is geschreven door Carlien en Marjolein. Vrouwen die van series houden. Dat zijn Carlien en Marjolein. Eigenlijk schrijven ze hun blog vrouwendievanserieshouden.nl vooral voor zichzelf, zodat ze nog meer redenen hebben om fantastische series te kijken. Want dat zijn ze tegenwoordig: fantastisch. "Waarom niet bloggen over iets wat fantastisch is? Daar worden we blij van!"  

 

Terug naar overzicht