Maak gratis een profiel aan
geslaagde date

6 Stijltips voor een geslaagde date

23-2-2018 - Zoals je moeder vroeger zei: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Zalon-stylist Bram geeft je advies over wat je het best naar je date kunt aantrekken om hem of haar met je outfit om je vinger te winden. Succes gegarandeerd!

Maak gratis een profiel aan

 

1. Locatie

Als je het Bram vraagt, is de locatie de belangrijkste factor om bij je date-outfit rekening mee te houden. “Als de één in een gala-tenue en de ander in een jeans met wit T-shirt door de deur komt wandelen, is het direct ongemakkelijk.” Spreek daarom vooraf een locatie af en kleed je daarnaar, op die manier zijn jullie qua outfit alvast een match.

 

2. Straal zachtheid uit

Eentje voor de mannen. Als Bram in al zijn jaren als stylist één ding geleerd heeft, is het wel dat vrouwen bij mannen op zoek zijn naar een bepaalde zachtheid. “Draag je graag een pak? Combineer dat dan met een T-shirtje en een paar nette sneakers. Al was het maar omdat de romantiek er bij de vrouw al gauw vanaf is als jouw hakken luider klakken dan die van haar.”

 

3. Wees cliché

Zet je angst voor hartjesprints, kant en naaldhakken aan de kant, want de vrouw heeft op dat vlak vrij spel. “Hoe meer cliché hoe beter.” Bepaal of je met jouw date de passionele of de romantische toer op wilt gaan en pak uit met die outfit! Leg het accent op je taille, toon hier en daar een stukje huid en vergeet niet aan je lingerieset te denken. Je weet immers nooit wat de avond je brengt!

 

4. Maar blijf bij jezelf

Als Bram zelf op date gaat doet hij dat gewoon in de kroeg bij hem op de hoek. Hij draagt dan het liefst een mouwloos hemdje, “mijn date mag best mijn tattoes zien”, met daarover een blazertje en een geklede broek. De moraal van het verhaal: uiteindelijk moet je je goed voelen in je kleding, als jij je niet op je gemak voelt wordt het namelijk niets met je date. Je outfit moet verzorgd zijn en oog voor detail tonen, maar mag niet je karakter overheersen: “het belangrijkste is dat je je goed in je vel voelt.”

 

5. Investeer in een mooie portemonnee

Of je nu als man voorstelt om de hele rekening te betalen, of als je als vrouw jouw deel liever zelf afrekent: met een stijlvolle en verzorgde portemonnee maak je een goeie indruk. Een accessoire om niet ‘Dutch’ op te gaan dus, zeker niet voor je date.

 

6. Laat je stylen!

Ga jij binnenkort op date? Maak er een doorslaand succes van door een stylist van Zalon voor de outfit te laten zorgen. De styling is gratis, net als de verzending en het eventuele retour sturen. Je betaalt enkel voor de kledingstukken die je houdt.

 

Probeer Zalon gratis

 

 

Terug naar overzicht