Maak gratis een profiel aan
relatieproblemen tips

7 Aanwijzingen dat hij je tóch niet zo interessant vindt

18-2-2018 - Je bent aan het daten met een leuke man, het lijkt goed te klikken en jullie hebben een fijne tijd samen. Maar ineens lijkt het erop dat hij jou toch niet zo interessant vindt als jij hem. Wat doe je dan?

Maak gratis een profiel aan

 

Wat zijn de aanwijzingen dat hij je toch niet zo leuk vindt?

 

1. Hij verzint smoesjes

Toen jullie net begonnen te daten, was hij ieder moment van de dag voor jou beschikbaar. Online, offline. Jij gilde, hij stond klaar. Maar nu werkt hij tot laat, voelt zich niet lekker, of heeft altijd een excuus wanneer jij voorstelt om iets te gaan doen. Zijn prioriteiten liggen nu duidelijk niet meer bij jou, maar bij ál die andere dingen die hij te doen heeft. Natuurlijk heeft iemand soms oprecht geen tijd, maar als je constant excuusjes te horen krijgt, is hij waarschijnlijk niet meer zo geïnteresseerd in jullie relatie.

 

2. Hij reageert niet op je berichtjes

In het begin communiceerden jullie de hele dag op Whatsapp, maar nu reageert hij amper op jouw berichtjes en terugbellen doet hij je zeker niet. Een aanwijzing dat hij niet meer zo geïnteresseerd is in jullie gesprekken.

 

3. Hij stelt geen vragen meer

Vragen stellen is dé manier om iemand beter te leren kennen. Wat voor muziek vindt iemand leuk? Maar ook, hoe was haar werkdag? Wanneer iemand je veel vraagt is hij duidelijk geïnteresseerd in jou, maar wanneer een man geen vragen meer stelt, niet meer vraagt hoe het met je gaat of wat je van de film vond… dan is hij waarschijnlijk niet geïnteresseerd.

 

4. Hij is vaag

Deelt hij zijn plannen niet meer met jou? En doet hij vaag wanneer je voorstelt om iets te gaan doen? Dan kijkt hij er in ieder geval niet meer naar uit om je te zien.

 

5. Er is geen seks

Op de avonden dat jullie samen zijn lijkt slapen de belangrijkste activiteit. Je begint je af te vragen wanneer jullie voor het laatst seks hadden. Of wanneer jullie zelfs voor het laatst hebben gezoend. Een duidelijk signaal dat hij fysiek of emotioneel niet meer in je geïnteresseerd is.

 

6. Jullie hebben alleen maar seks

Aan de andere kant: wanneer jullie alleen maar seks hebben is de oprechte interesse waarschijnlijk ook vergaan. Zeker als hij tijdens de seks alleen maar in zijn eigen behoeften voorziet, is dat een aanwijzing dat hij geen interesse meer in je heeft.

 

7. Jullie relatie is saai

Jullie tijd samen is nog steeds erg gezellig, maar absoluut niet meer romantisch. Alsof je met een goede vriend op pad bent. Een man is niet altijd gemeen of achteloos wanneer hij geen interesse meer heeft, soms is hij gewoon op een andere manier aanwezig.

 

Wat doe je eraan?

Je hebt bovenstaande aanwijzingen gesignaleerd en nu vraag je je af of je het tij nog kunt keren. De meesten zullen je vertellen dat wanneer een man interesse in je verliest, je dat beter kunt accepteren, omdat jullie dan duidelijk geen match zijn. Maar vergeet niet dat jij zijn leven niet bent, wie weet speelt er wel iets heel anders in zijn leven waardoor hij afstandelijk en ongeïnteresseerd is.

 

Ga een gesprek met hem aan en vertel hoe jij je voelt, zonder verwijten, waarna je hem de ruimte geeft om te vertellen hoe hij zich voelt. Wellicht vindt hij het fijn dat hij eindelijk zijn gevoelens kan uiten en vertellen wat er speelt. En jij ontdekt of er inderdaad iets hapert aan jullie relatie of niet. Het kan ook zijn dat de man in kwestie helemaal niets wil delen en enkel meer afstand neemt. Dat is ook OK en voor jou het signaal om de relatie te verbreken en verder te gaan.

 

Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je je al een beetje zorgen maakt over jullie relatie. Als hij geen aandacht aan je besteedt, niet aanwezig is in jullie relatie en niet wil vertellen waarom, dan verdien je beter. Het is nooit eenvoudig om verder te gaan, maar je energie en tijd spenderen aan een relatie die niet wederzijds is, is vaak nog veel moeilijker.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

 

Terug naar overzicht