Maak gratis een profiel aan
Relatiebreuk

7 Dingen die je vooral niet moet doen na een relatiebreuk

15-1-2018 - Er zijn ook genoeg dingen die ervoor zorgen dat jouw liefdesverdriet langer aanhoudt dan nodig is. In dit artikel zet ik die dingen op een rijtje, zodat je kunt voorkomen dat je te lang in jouw liefdesverdriet blijft hagen.

Maak gratis een profiel aan

Of je nou in samenspraak uit elkaar bent gegaan of een keihard blauwtje hebt gelopen, hartenpijn is onvermijdelijk. In een vorig artikel gaf ik advies over hoe je de verschillende fases van liefdesverdriet doorstaat, maar er zijn ook genoeg dingen die ervoor zorgen dat jouw liefdesverdriet langer aanhoudt dan nodig is. In dit artikel zet ik die dingen op een rijtje, zodat je kunt voorkomen dat je te lang in jouw liefdesverdriet blijft hagen.

 

1. Doen alsof er niets aan de hand is

Sta je zelf toe om te huilen. Op sommige momenten is er niets heilzamer dan huilen, het geeft jouw verdriet letterlijk een weg naar buiten en dat voelt heel bevrijdend. Laat je trots een huilpartij dus niet tegenhouden. Dat wil niet zeggen dat je de hele dag moet huilen, op kantoor en in de rij bij de supermarkt, maar las bewust momenten in om even stil te staan bij je gevoelens. En huil als je merkt dat dat nodig is.

 

2. Vrienden zijn

Vrienden blijven met je ex lijkt vaak een goed idee, maar geloof me, dat is echt een heel slecht idee. Het is maar zelden dat een relatiebreuk leidt tot een hechte vriendschap en dat beide OK zijn met het feit dat jullie nu met andere mensen daten. Mocht je ex graag vrienden willen blijven, wees dan sterk en ga er niet in mee. Je wilt nu geen vriend die er exact hetzelfde uitziet als de persoon die jouw hart brak.

 

3. Contact houden

Sterker nog, contact houden in het algemeen is een slecht idee. Een bekend verschijnsel na een relatiebreuk is dat je gaat merken hoeveel van je dagelijkse gewoonten aan je ex waren verbonden. Zoals het doorsturen van een leuk filmpje of artikel dat je tegenkwam, of vertellen wat er nu weer is gebeurd op je werk. Weerhoud jezelf ervan om dat te blijven doen, jullie zijn uit elkaar. Dit kan een gevoel van eenzaamheid geven en het is daarom slim om een vriend of vriendin te vragen of je op al die momenten dat je contact wilt maken met je ex, je met je vriend of vriendin contact mag leggen. Dit voorkomt een gevoel van leegte en verlorenheid.

 

4. Wraak zoeken

Het kidnappen van de kat? Het ruïneren van zijn of haar spullen? Allemaal een heel slecht idee. Houd de eer aan jezelf, wraak heelt geen wonden. Besteed je energie liever aan mensen en activiteiten waar je wel écht blij van wordt.

 

5. Smeek hem of haar niet om bij je terug te komen

Ik bedoel, je wilt toch geen relatie met iemand die je hebt moeten smeken om bij jou te zijn. Of wel?

 

6. Je ex stalken op social media

Het blijven van checken van de social media profielen van je ex is zéér verleidelijk. Het geeft je het gevoel toch nog een béétje op de hoogte te blijven van het leven van je ex. Maar we weten allemaal dat social media een vals beeld geeft van de werkelijkheid. Je ziet óf dat je ex er veel beter aan toe is dan jij, óf dat je ex er veel slechter aan toe is dan jij. Van beide wordt je niet blij, dus kijk gewoon niet. En onthoud: plaats niets over jouw relatiebreuk drama op je eigen social media accounts. Dat stoot mensen alleen maar af.

 

7. Opgeven

Je relatie is verbroken, maar jouw leven is nog steeds in volle gang. Geniet ervan! Ga je passies achterna, zorg goed voor jezelf, doe dingen waar je blij van wordt en je zult zien: er komt vanzelf een nieuwe liefde op je pad.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

 

Terug naar overzicht