Maak gratis een profiel aan
date locaties

7 Op tv-series geïnspireerde date locaties

25-4-2017 - Weet je niet waar je moet afspreken? Wij zochten uit wat de meest geliefde locaties zijn in bekende televisieseries om je date mee naar toe te nemen tijdens een avondje uit.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

1. Café of bar

Een van de meest geliefde plekken voor een koffie date is de bar en het café. Het is er knus, gezellig en je kunt er volledig jezelf zijn. En zeg zelf, een drankje helpt daar ook wel bij. Je ontmoet elkaar op een openbare plek en kunt zelf bepalen hoe lang je blijft. Is het gezellig, dan neem je nog een drankje. En als het echt bevalt kun je altijd een hapje eten en van het ‘moment a deux’ genieten. Ben je na het eten nog niet op elkaar uitgekeken? Ga dan een potje poolen om elkaar uit te dagen, zoals in According to Jim. En natuurlijk win jij als Cheryl.

 

2. Kermis

Oké, het is geen serie maar we konden het niet laten! The Notebook. Als je het hebt over dates dan kan deze niet in het lijstje ontbreken. Denk aan de bekende kermisscène van Allie en Noah uit deze, inmiddels, klassieker. Rood-met-wit gestreepte circustenten, een schiettent die je op de gevoelige plaat vastlegt als je de roos raakt en natuurlijk zoete suikerspinnen. Helaas bestaat de kermis tegenwoordig alleen nog maar uit ordinaire lampjes en veel te harde muziek. Misschien is het toch een beter plan om thuis The Notebook te kijken?

 

3. Bioscoop

Een andere geliefde locatie voor een date is de Amerikaanse drive-in bioscoop, zoals we terug zien in Riverdale. Mocht je nu niet beschikken over een drive-in bioscoop dan kun je ‘m zelf bouwen a la Smallville. Smallville is een Amerikaanse televisieserie die ons meeneemt in de jeugdjaren van Clark Kent (a.k.a. Superman). Clark had Lana beloofd mee te gaan naar een gala. Maar, zoals we Superman kennen, had hij een aantal levens te redden en mist daarom de afspraak. Om het goed te maken, bouwt hij in de schuur van een paar hooibalen én een wit doek met projector zijn eigen drive-in bioscoop. Hoe romantisch! Heb je geen drive-in bioscoop en geen hooibalen? Niet getreurd. Je kunt natuurlijk ook gewoon met je date naar de Nederlandse bioscoop.

 

4. Art gallery

Vergeet de bar, het café en het park. Wat dacht je van een art gallery? Samen kijken naar curieuze kunstobjecten. Welke interpretatie zou hij aan het stuk geven? Net als Carrie en ‘The Russian’, Alexandr Petrovsky in Sex and the City waarderen jullie de schoonheid van kunst.

 

5. Park

Is je date een ‘walk in the park’? Of ga je echt op zoek naar de bloemetjes en de bijtjes? Het park is in ieder geval een goede plek om rustig met je date te slenteren. Heb samen een goed gesprek, droom weg op een houten bankje of ga voor een picknick. Als de avond valt kun je lekker met je date in het gras liggen, eindeloos turen naar de sterrenhemel. Wie weet wat het universum jullie brengt. Echt een date waar Sheldon Cooper van The Big Bang Theory enthousiast van zou worden.

 

6. Schaatsbaan

Deze locatie is niet helemaal lenteproof, maar toch zien we ‘m vaak terug in series: de schaatsbaan. We moeten dan ook toegeven, hoe romantisch is het om tijdens een stuntelig rondje schaatsen in zijn armen te vallen? Sneeuw en ijs heeft toch een magische aantrekkingskracht op ons mens.

 

Kun je je nog als kind herinneren hoe enthousiast en opgewonden je was op het moment dat de eerste sneeuwvlokjes vielen? Dat dus. In Gossip Girl ‘The Roman Holiday’ verraste Dan Serena met dan ook met een ‘first Christmas experience’, en creëerde zijn eigen winter wonderland.

 

7. Thuis koken

Er gaat niets boven een goed gekookte pot. Het gezegde gaat immers, de liefde gaat door de maag. Door zelf te koken laat je zien dat je je best doet voor je date en je kan focus houden op wat echt belangrijk is. Diegene tegenover je.

 

Als je thuis voor een date kookt, hoeft het geen culinair hoogstandje te zijn, maar gaat het om de gezelligheid met elkaar. Zo bewijzen Booth en Brennan Bones in de gelijknamige serie. In aflevering ‘The Glowing Bones in the Old Stone House’ maken ze een good old Mac and Cheese. En hun liefde spreekt boekdelen.

 

De bar, het theater of een art gallery. Welke locatie je ook kiest, in series zie je dat verschillende date locaties succesvol kunnen zijn. Een locatie te saai? Geef er je eigen draai aan een maak het een date om nooit te vergeten.


Deze blog is geschreven door Carlien en Marjolein. Vrouwen die van series houden. Dat zijn Carlien en Marjolein. Eigenlijk schrijven ze hun blog vrouwendievanserieshouden.nl vooral voor zichzelf, zodat ze nog meer redenen hebben om fantastische series te kijken. Want dat zijn ze tegenwoordig: fantastisch. "Waarom niet bloggen over iets wat fantastisch is? Daar worden we blij van!"

 

Terug naar overzicht