Maak gratis een profiel aan

7 signalen dat je klaar bent om weer te gaan daten

16-4-2019 - Na iedere break-up komt er een moment dat de tranen niet meer over je wangen rollen en je denkt: "laat ik weer eens gaan daten". Maar ben je daar al wel klaar voor? Als je deze 7 signalen herkent, mag je die eerste date in je agenda zetten.

Maak gratis een profiel aan

 

Uit elkaar gaan en een relatie achter je laten is niet gemakkelijk. Je hebt bepaalde gewoonten, patronen en toekomstplannen met iemand die ineens allemaal komen te vervallen. Logisch dat het tijd kost om hier helemaal overheen te komen en je weer open te stellen voor iemand anders. Hoe weet je dat je hier klaar voor bent? Relatieplanet legt uit welke 7 signalen laten zien dat jij klaar bent om weer te gaan daten. 

 

 

Je vindt het prima om single te zijn

Het enige moment waarop daten een goed is, is wanneer je je als single persoon ook gelukkig voelt. Na een break-up duurt het vaak even om weer aan het single leven te wennen, maar als je kunt genieten van in je eentje Netflixen, op yoga retreat gaan of leuke dingen doen met vrienden, weet je dat je je op de goede weg bevindt.

 

Je bent niet langer boos

Een beetje boosheid is gezond, zeker na een break-up. Boosheid is één van de stadia die je doorgaat na een verlies, of het nu het verlies is van een dierbare, een relatie of een bepaalde fase in je leven. Sta jezelf die boosheid toe, want het helpt je sneller over je liefdesverdriet heen te komen. Ben je niet langer boos vanwege je break-up? Dan weet je dat je klaar bent voor een nieuwe relatie.

 

Je weet welke rol jij hebt gespeeld in de break-up

Een relatiebreuk komt altijd van twee kanten. Geef je je ex nog steeds de schuld voor alles wat er niet lekker liep in jullie relatie? Dan ben je nog niet klaar om weer te gaan daten. Je eigen fouten herkennen en erkennen, ook al ben je er niet trots op, is de eerste stap om over een oude relatie heen te komen.

 

Je praat en denkt niet meer de hele dag aan je ex

Dit is een belangrijke. Na een break-up is het normaal om aan je ex te denken en over hem te praten, dit helpt je je liefdesverdriet te verwerken.Maar niemand wil met iemand daten die nog steeds geobsedeerd is door zijn of haar ex. Dus neem de tijd. Er komt vanzelf een moment dat je denkt: ‘hé, ik denk nooit maar aan deze persoon’. Dat is het moment om weer te gaan daten.

 

Je hebt geen haast

Een break-up doet pijn. Er is letterlijk een leegte ontstaan en mensen willen die het liefst zo snel mogelijk opvullen met een nieuwe relatie. Dat is hoe rebound relaties tot stand komen. Maar als je echt klaar bent voor een nieuwe relatie, dan heb je niet zo’n haast. Dan wil je juist de tijd nemen om nieuwe mensen te ontmoeten, zonder verwachtingen.

 

Je doet geregeld iets liefs voor jezelf

Zolang je lief bent voor jezelf, heb je niemand anders nodig die jou liefde geeft. Werk aan je zelfbeeld, trakteer jezelf op een massage, neem jezelf mee naar het museum of de bioscoop. Als je het leuk met jezelf hebt, heeft iemand anders het ook leuk met jou.

 

Je wilt daten om de ‘juiste redenen’

Je date niet om je ex jaloers te maken of een leegte te vullen. Je date omdat je klaar bent om verder te gaan, om mensen te ontmoeten en een langdurige relatie met iemand aan te gaan.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan. Als self-care strateeg helpt ze vrouwelijke ondernemers helderheid te krijgen over hun volgende stap.

 

 

 

Terug naar overzicht