Maak gratis een profiel aan
Ware liefde

Alles is (ware) liefde

25-11-2017 - Misschien ben je al jaren op zoek naar je soulmate of de ware. Dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je naar zoekt: wat is ware liefde?

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Op internet zocht ik naar de ware. Letterlijk. Met als zoekopdracht 'de ware', via Google. Het zou handig zijn als dat één concreet zoekresultaat oplevert, namelijk de liefde van je leven, maar helaas. Wat het wel oplevert is een lijst met websites die je vertellen hoe je hem of haar kunt herkennen, en een website die de vraag stelt of de ware überhaupt bestaat.

 

Een soulmate op de Noordpool

Dat er zoveel websites aandacht besteden aan de vraag wat ware liefde is valt te verklaren: er is geen duidelijke en eenduidige definitie. Het woord ‘ware’ komt niet eens voor in de Dikke Van Dale. Wel zijn er veel omschrijvingen van ware liefde te vinden, waarbij woorden als allesomvattend, blijvend en zielsverwant worden gebruikt. En er wordt natuurlijk gesproken over de veronderstelling dat we deze liefde bij slechts één persoon kunnen vinden.

 

Gelukkig concluderen veel websites dat dit laatste niet het geval is. Dat scheelt, want je zult altijd zien dat jouw ware liefde Nanook is, een Eskimo uit Groenland. En jij je maar afvragen waarom je hem nog niet bent tegengekomen…

 

Zoeken naar liefde in Ware

Je mag er dus van uitgaan dat er meerdere mensen rondlopen die jou kunnen bieden wat je zoekt in de liefde. Wat dat dan ook is. Misschien noem je het geen ware liefde, maar ‘mijn perfect passende romance’. Geef het een naam. En bedenk wat het voor jou inhoudt. Uiteindelijk gaat het erom dat je gelukkig bent in je relatie. En als je dat om wat voor reden niet meer bent – en hij of zij toch niet de ware blijkt – maak je dan geen zorgen. Er zwemmen meer vissen in de zee, en niet alleen in Groenland.

 

Hou je ondanks alles toch liever vast aan het idee dat er op deze wereld maar één persoon rondloopt die jou vervolledigt? Begin dan met zoeken in het Engelse graafschap Hertfordshire, want dan vind je in ieder geval de stád Ware. En met haar 18.000 inwoners weet je nooit wie je daar tegen het lijf loopt.

 

Deze blog is geschreven door Niek van Drie. Op zijn website www.degrotevandrie.nl schrijft hij over alles wat hem bezighoudt. En dat is een hoop...!

 

Terug naar overzicht