Maak gratis een profiel aan

Blijf ik voor altijd single?

18-12-18 - Word je onzeker als je voor de zoveelste keer zonder partner naar een familiediner gaat deze feestdagen? Relatieplanet geeft je tips en handvaten om dit gevoel in iets positiefs om te zetten.

Maak gratis een profiel aan

 

Single zijn: er heerst nog altijd een taboe op, zeker rond de feestdagen. Als je de vele Kerstfilms, reclames en advertenties moet geloven, is Kerst alleen maar leuk als je een partner hebt. Daarnaast wordt de druk extra opgevoerd door familieleden die vragen hoe het toch kan dat je alwéér alleen naar het feestje bent gekomen. Niet alleen kan dit je erg verdrietig maken, het zorgt er waarschijnlijk vooral voor dat je erg onzeker wordt. Wat als je voor altijd single blijft?

 

 

Om te beginnen…

 

Laten we vooraf duidelijk stellen dat er helemaal niets mis is met single zijn. Het heeft niets te maken met zielig of niet goed genoeg zijn. Single zijn biedt juist enorm veel kans op zelfontwikkeling en opent deuren die je anders misschien niet gezien zou hebben. Daarentegen is het heel begrijpelijk dat je op een gegeven moment op een punt in je leven belandt waarop je er klaar voor bent je aan iemand te binden. Juist op deze momenten begint vaak het piekeren en de twijfel. Ga ik ooit wel iemand vinden?

 

Stel een doel

 

Piekeren heeft nog nooit iemand geholpen, maar toch maken we ons er bijna allemaal schuldig aan. Wat kun je dan wel doen? Je zorgen omzetten in iets positiefs! Stel doelen voor jezelf, waardoor je erachter kunt komen wat je passies zijn en waar je nu echt blij van wordt. Je kunt heel klein beginnen, met bijvoorbeeld een aantal bladzijdes lezen in het boek dat al maanden in de kast ligt. Door jezelf een doel te geven, voel je je productiever, actiever en lekkerder in je vel.

 

Geloof in jezelf

 

Vaak domineert de gedachte dat je zonder partner nooit helemaal gelukkig kan zijn en dat er een ander persoon nodig is om jou compleet te maken. Onbewust leg je op deze manier een enorme druk op je toekomstige relatie, want je legt je geluk in de handen van een ander. Dit schept hoge verwachtingen, waardoor het alleen maar lastiger wordt om iemand te vinden die hieraan voldoet. Ga dus, voordat je begint met daten, eerst uit van je eigen kracht. Doe dingen waar je blij van wordt en leer te accepteren dat jij als persoon verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Als er iemand bijkomt die dit kan verrijken, is dit een mooie bijkomstigheid maar zeker niet het hoofddoel.

 

Deze Kerst

 

Laat je niet gek maken door die nieuwe romantische Kerstfilm op Netflix of je oudtante die het niet kan laten een sarcastische opmerkingen te maken tijdens het familiediner. Kerst is een heerlijke periode, ook als je single bent! Er zijn genoeg leuke dingen te doen: schaatsen met vrienden, glühwein drinken met de buren of vrijwilligerswerk doen om iemand anders te helpen. En niets fijner dan na al deze activiteiten lekker onder een dekentje op de bank te kuipen met het beste gezelschap dat er is: jezelf.

 

 

Terug naar overzicht