Blind daten: een spannende, leuke ervaring

Blind daten: een spannende, leuke ervaring

 

Ontmoetingen tussen singles vinden steeds vaker online plaats. Het is tegenwoordig redelijk normaal dat je foto’s kunt uitwisselen via mail of telefoon, of dat je foto te zien is bij je profiel. Er zijn echter ook profielen zonder foto, wat een beetje als blind date kan aanvoelen. Kan echter ook nog steeds leuk zijn! Het brengt extra spanning voor je eerste date, en het is daardoor een hele ervaring. Datingsite Relatieplanet heeft de volgende tips voor jou om blind daten tot een succes te maken.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Kies jouw blind date

Wanneer is een blind date interessant? Mogelijk kijk je normaal gesproken direct naar de foto’s bij iemands profiel. De eerste indruk is natuurlijk belangrijk, maar soms is er gewoon geen foto beschikbaar of staat deze op verzoek. Misschien kom je een foto-loos profiel tegen dat zó bij jou past, dat je toch wel nieuwsgierig blijft. Kijk dus ook eens naar de inhoud van een profiel: misschien zit er een blind date in.

Het kijken naar overeenkomsten qua hobby’s en interesses is dus belangrijk wanneer je een blind date overweegt. Ook kunnen andere dingen aantrekkelijk zijn: de profieltekst kan bijvoorbeeld humor of zelfvertrouwen uitstralen. Dit zijn nou net de elementen van een profiel (en persoonlijkheid) die je over het hoofd kan zien wanneer je enkel op de foto afgaat!

Blind date tips

Je hebt besloten: tijd voor een blind date. Online klikt het erg goed met die fotoloze persoon; er wordt heen en weer geflirt in tekstvorm; het voelt goed aan. De blind date zelf is echter nog steeds spannend. We geven je graag deze tips om de date goed te laten verlopen.

  • Blijf jezelf. Een date met iemand waarvan je niet weet hoe die eruit ziet is natuurlijk spannend. Zorg ervoor dat de spanning zich niet uit door je anders voor te doen dan je bent. Wees dus open over wie jij bent en waar je van houdt. Lieg dus niet over zaken zoals je leeftijd. Wanneer jullie beiden eerlijk zijn, is de kans het grootst dat de online klik omgezet kan worden naar een real life klik!
  • Bellen is niet verkeerd. In tekstvorm klikt het misschien, nu nog in het echt. Een logische tussenliggende stap is om eerst ook eens te bellen. Dit kan alvast een indicatie zijn of er wat chemie tussen jullie is.
  • Date veilig. Bij alle eerste real life ontmoetingen raden wij aan om de date te plannen op een centrale plaats. Ga dus de stad in en ga op het terras zitten, of maak een mooie wandeling door het centrum. Op deze manier is de locatie neutraal en kunnen jullie elkaar beter leren kennen met zo min mogelijk druk. Klikt het toch niet? Dan kun je het natuurlijk bij deze date laten.

Blind dates en speeddaten

Lijkt het je wel wat om mensen te ontmoeten die je qua uiterlijk nog niet kent? Misschien is speeddaten iets voor jou. Op die manier kom je in korte tijd met meerdere singles in aanraking om te kijken of er een vervolgdate in zit. Wij organiseren regelmatig speeddates: houd dus de Events pagina van Relatieplanet goed in de gaten!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht