Maak gratis een profiel aan

Daten als introvert: een handleiding

6-9-18 - Daten als introvert onmogelijk? Zeker niet! Wij geven je tips en tricks hoe je hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

Maak gratis een profiel aan

 

Om te weten of jouw online vlam in het echt ook nog steeds zo leuk is, zal je hem of haar toch echt moeten gaan ontmoeten. Voor de een is dit makkelijker dan voor de ander. Daarom bij deze een artikel voor de wat meer introverte medemens. Hoe om te gaan met dat wat meer teruggetrokken stukje van jouw persoonlijkheid, bij het daten.

 


Introvert versus Extravert

De basis van het om kunnen gaan met elke eigenschap of uitdaging dan ook, is acceptatie. Om te beginnen moet je als basis accepteren waar je momenteel staat, hoe je momenteel bent. Om vandaaruit een richting te hebben waar je naar toe wilt gaan.

 

Als introvert zijnde begint dit in het accepteren en snappen van wat je energie geeft en wat jou energie kost. Jij laad je op als je alleen bent. Onder de mensen zijn kost jou over het algemeen energie. Zeker als je nog eens extra extravert gaat proberen te doen.

 

Door dit te accepteren aan jezelf zal je beter weten wat je moet doen om jezelf te voeden. Maar ook als je onder de mensen bent daar minder energie aan kwijt zijn. Omdat je nu voortaan minder bezig bent met je anders voor te doen, dan je bent.
 

Daten als introvert

Dat brengt ons bij het volgende punt, het daten als introvert. In het accepteren van jezelf snap jij nu ook beter wat je nodig hebt. Dus een ontzettend drukke, extraverte, “ik wil vier keer per week uitgaan en samen met jou onder de mensen komen”, persoon past niet bij je. Dat is goed noch slecht. Dat is gewoon een gegeven. Weet wat je nodig hebt, weet wat je wel of niet in je partner zoekt en durf dat ook na te streven.

 

Dat maakt het eigenlijke daten meteen ook een heel stuk makkelijker. Jij bent wat rustiger, de ander hoogstwaarschijnlijk ook. Dus de activiteiten die jullie ondervangen zullen daar op afgestemd zijn. Dat maakt het hele kennismaking proces een heel stuk fijner en makkelijker.
 

Conclusie

Accepteer jezelf, weet wat je wilt en wat je nodig hebt. Draag dit uit. De details van het daten en de activiteiten lossen zich dan daarna vanzelf op. Daten is leuk en hoeft geen last te zijn, ook niet als je introvert bent.

 

Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask A Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

Terug naar overzicht