Maak gratis een profiel aan

Daten buiten je comfortzone? Doen!

13-5-19 - Daten buiten je comfortzone is niet eng, maar levert je mooie leermomenten op én het is goed voor je zelfvertrouwen. In deze blog beschrijven we wat het je allemaal op kan leveren!

Maak gratis een profiel aan
 

Het liefst doen we zoveel mogelijk in onze comfortzone. Dit voelt niet alleen heel vertrouwd, maar het is ook veilig. Dit is de reden dat mensen vaak geneigd zijn te kiezen voor een zo veilig mogelijke optie met zo min mogelijk risico. Maar dat is zonde, want de mooiste dingen overkomen je als je buiten je comfortzone stapt. En al helemaal op het gebied van daten. Gooi daarom je onzekerheid overboord, ga daten met iemand die volgens jou helemaal niet je type is of ga tijdens een date iets doen wat je normaal nooit zou doen. Probeer het eens! Daten buiten je comfortzone kan je namelijk heel veel opleveren.  
 

Je leert jezelf beter kennen

Door te daten buiten je comfortzone, leer je jezelf beter kennen. Misschien ontdek je wel een talent waarvan je niet eens wist dat het in je zat. En misschien dacht je dat je eigenlijk heel verlegen was, maar valt dat in de praktijk reuze mee.  

 

Ontdek nog beter wie je type is

Door te daten met iemand waar je eigenlijk niet zo snel mee zou daten, ervaar je hoe een ander type persoon is. Misschien realiseer je wel dat dit type veel beter bij je past dan het type partner waar je al die tijd naar op zoek was.

Je ontdekt veel meer mogelijkheden

Door buiten je comfortzone te stappen wordt je wereld opeens veel groter en zie je veel meer mogelijkheden. In plaats van iedere keer met een date iets te gaan drinken in een cafeetje, ontdek je misschien dat een sportieve activiteit je veel meer oplevert en je je date veel sneller leert kennen in een korte tijd.

 

Je wordt zelfverzekerder

Het allerbelangrijkste wat daten buiten je comfortzone oplevert, is zelfvertrouwen. En een beetje meer zelfvertrouwen kan geen kwaad. Je ontdekt dat je stiekem veel meer in je mars hebt dan dat je eigenlijk dacht. Houd bij alles wat je doet als je gaat daten buiten je comfort zone in gedachten: je hebt niets te verliezen. Je overleeft het wel.

 

Mocht je gaan daten met iemand die ver buiten je vertrouwde comfort zone ligt, houd dan altijd in je achterhoofd dat als je date voorbij is, je heel trots op je zelf mag zijn dat je het gewoon gedaan hebt!

 

Conclusie

Het belangrijkste aan daten buiten je comfortzone: go with flow. Maak je niet te druk, want misschien wordt het wel heel leuk en ontmoet je wel de partner van je dromen.

 

Dus waar wacht je nog op? Gooi je onzekerheid overboord, want dat is nergens voor nodig. Iedereen mag er zijn. Stap uit je vertrouwde comfortzone en ontdek wat voor een mooie ervaringen het je kan opleveren tijdens (online) daten.

 

Heb jij al eens een date gehad buiten je comfort zone?


 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht