Maak gratis een profiel aan
Social media dating 

Daten en social media: hoe pak je dat het beste aan?

15-6-2017 - Social media heeft onze maatschappij veranderd. We vormen één groot netwerk aan informatie van ontzettend veel mensen. Ben jij je bewust van je online voetafdruk? Dit moet je weten als je gaat daten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Vroeger was de kans klein dat je nog wist hoe het met pietje van de middelbare school was vier jaar later. Tegenwoordig is dat wel anders: je voegt iemand gemakkelijk toe aan één van je sociale netwerken, zodat je met elkaar in contact kunt blijven en een idee krijgt hoe het leven van die ander eruitziet. En laat social media een ideale manier zijn om aan de buitenwereld te laten zien hoe leuk jouw leven is. Maar is dat in het echt ook wel zo? Het gras lijkt bij de buren immers altijd groener.

 

Social media zijn ideale platformen om snel nieuwe mensen beter te leren kennen. Maar let op, het geeft bijna altijd een vertekend beeld van de werkelijkheid. Want hey, wie plaatst er nu op Instagram een lelijke foto van een stomme dag? Dat doet bijna niemand.

 

Wees bewust van je eigen online uitstraling

Als je gaat daten is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat iedereen een groot deel of zelfs volledige toegang heeft tot jouw Facebookpagina, je Instagramaccount of bijvoorbeeld je Twitterprofiel. Op al die social media kanalen bij elkaar staat vaak een bulk aan foto’s, filmpjes en soms ook teksten waar je niet meer helemaal achter staat. Dit kan een dronken foto zijn, een uitgesproken mening of een posts vol met typfouten. Vind je dit niet prettig? Pas je instellingen dan aan zodat je gegevens af kunt schermen.

 

Google jezelf

Misschien denk je huh? Mezelf googlen? Probeer het eens en je staat soms versteld hoeveel informatie over jezelf online te vinden is. Daarnaast kan het ook zijn dat je informatie tegenkomt die je liever niet met de buitenwereld deelt. Mocht het echt gênant zijn, kun je de website vragen om de content te verwijderen.

 

Doe je niet anders voor dan dat je bent

Ben je een feestbeest en vind je het leuk om elk weekend helemaal uit je dak te gaan? Prima, maar maak dat ook duidelijk aan je date. Doe je niet anders voor dan dat je bent, want vroeg of laat val je toch door de mand. Daarnaast is daar onze online vriend weer: social media die ook een heel ander beeld van jou als persoon kan scheppen dan dat je je voordoet.

 

Daten is eigenlijk net als solliciteren. Veel mensen zullen waarschijnlijk enige research doen naar de persoon met wie ze aan het daten zijn. Komen ze dingen tegen waar jij jezelf niet meer mee associeert, dan loop je de kans dat je een verkeerde indruk wekt bij je date en dat wil je niet. Het is belangrijk dat je achter alle online informatie over jezelf staat. Je krijgt maar één keer de kans om een goede eerste indruk achter te laten.

 

De laatste, maar o zo belangrijk tip: zoetsappige foto’s of teksten met je ex kun je ook maar beter verwijderen als je gaat daten.

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

Terug naar overzicht