6 Dingen die je wilt weten over daten met een introvert persoon3-3-2017 - Door Charelle Casander - Introverte personen zijn soms moeilijk te doorgronden, maar als je ze beter leert kennen blijken ze de ideale partner te zijn. Ze luisteren goed, zijn geduldig en bovenal erg loyaal. Wat je wilt weten vóór je date met de introvert? Ik vertel het je!

 

1. Geen small talk

Je introverte date houdt niet van small talk. Tijd doorbrengen met andere mensen kost de introvert veel energie en die energie besteedt hij of haar graag aan onderwerpen die écht belangrijk zijn. Diepe gesprekken zijn dé manier om je introverte date te versieren en zijn of haar aandacht en vertrouwen te winnen.

2. Verrassingen? Liever niet

De introvert bereidt zich graag mentaal voor op sociale situaties. Vertel dus altijd wat jullie gaan doen, waar en met wie en laat verrassingen achterwege. Ook spontaan voor de deur staan met een bos bloemen is niet de manier om een introvert te versieren.

3. Blijf in de buurt op feestjes

Introverte personen gaan zelf niet snel naar een feestje. Niet omdat ze dat niet leuk vinden, maar omdat grote groepen mensen vaak teveel energie kosten en te weinig diepgang geven. Maar hoe meer de introvert zich bij jou op je gemak voelt, hoe groter de kans is dat hij of zij eens met je mee wil naar een feestje. Blijf op dat feestje wel bij de introvert in de buurt en introduceer hem of haar aan je vrienden, collega’s of andere bekenden. Doe je dat niet dan voelt de introvert zich al snel ongemakkelijk en zal eerder naar huis willen.

4. Zet de introvert niet in de schijnwerpers

De introverte persoon is niet graag het middelpunt van de belangstelling. Een date naar een karaokebar is geen goed idee, maar ook een beschamende anekdote vertellen aan vrienden tijdens een etentje zal de introvert niet op prijs stellen.

5. Luistert graag

De introvert hoeft niet altijd aan het woord te zijn en vind het soms prima om een tijdje te luisteren. Het is helemaal niet erg als jij op een date wat langer aan het woord bent, maar onthoud dat de introvert van diepgang houdt, dus praat niet de hele tijd over oppervlakkige onderwerpen.

6. Wil jou niet altijd zien

Ook al vindt de introvert jou nog zo leuk, soms heeft hij of zij gewoon even geen zin om je te zien. Introverte personen hebben behoefte aan een momentje voor zichzelf, zodat ze zich kunnen opladen en daarna weer hun vrolijke zelf kunnen zijn.

Charelle Casander schrijft op haar blog The Scent Of Cinnamon over zingeving, spiritualiteit, het leven van de introvert en de wisselwerking tussen voeding, geluk en gezondheid.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht