Daten met rokers en niet-rokers

Daten met rokers en niet-rokers

Ze zeggen wel eens, je hebt twee soorten mensen op de wereld: rokers en niet-rokers. In online datingprofielen wordt soms nadrukkelijk benoemd dat iemand een niet-roker zoekt, of juist een mederoker. Echter, Opposites Attract zeggen ze wel eens, tegenpolen trekken elkaar aan. Datingsite Relatieplanet geeft je graag enkele tips om je relatie tot een succes te maken.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Een relatie met een vleugje tabak

“Een roker stinkt altijd uit de mond”, is de overtuiging van sommige niet-rokers. “Niet-rokers zijn ongezellig”, is zo nu en dan de gedachte van rokers. En dan tref je het: je oog valt op een leuke man of vrouw op Relatieplanet. De foto’s spreken je aan, de oproeptekst maakt je enthousiast en vervolgens lees je de ingevulde interesses en kenmerken. Hij of zij rookt wel of niet. Je twijfelt, stuur je deze leuke member wel of geen berichtje? Als je echt voor je date wilt gaan zijn er altijd oplossingen om jullie relatie tot een succes te maken. Onderstaande tips kunnen je hierbij een leidraad bieden:

Datingtips voor rokers

1) Ruik altijd fruitig. Zorg ten allen tijde voor een frisse adem. Gerookt? Poets even je tanden, drink een glas water en/of neem een pepermuntje.

2) Vraag je date altijd mee naar buiten. Is het buiten goed weer? Vraag je date mee naar buiten. Zo hoeft hij of zij niet op je te wachten. Blaas je sigarettenrook natuurlijk wel de andere kant op.

3) Overweeg om te stoppen of minderen. Is je date de liefde van je leven? Overweeg om voor hem of haar te stoppen of minderen. Het is gezonder en bovendien kun je geld besparen voor leuke uitjes met je partner.

Datingtips voor niet-rokers

1) Accepteer je partner. De kans is aanwezig dat je het roken niet prettig vindt, maar probeer de situatie te accepteren. Je date is dan wel een roker, buiten dat is hij of zij misschien wel de liefde van je leven.

2) Geef je grenzen aan. Is je date meer binnen dan buiten, of wordt je niet blij van mogelijke rookgeurtjes? Durf het aan te geven. Op deze wijze maak je het bespreekbaar en kun je tot een balans komen.

3) Leg de nadruk op leuke dingen. Je date is meer dan een roker. Focus je op al die leuke dingen die hij of zij je te bieden heeft; humor, een luisterend oor, leuke gesprekken, die fijne knuffelmomentjes. Wil je dat missen?

Respecteer elkaar en elkaars wensen. Vormt het toch een te grote issue binnen jullie relatie? Denk dan goed na of jullie wel bij elkaar passen. Wees allebei realistisch: zien jullie door de rook een fijne relatie, of blijft het roken onderwerp van gesprek? In je matchprofiel op Relatieplanet kun je je voorkeuren aangeven.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht