Maak gratis een profiel aan
daten na lange relatie

Daten na een lange relatie? 5 Tips!

13-3-2018 - Als je nog niet eerder online gedatet hebt, kan dat een drempel zijn. Maar dat hoeft helemaal niet, want online daten is veel minder eng dan je denkt. In dit artikel vind je 5 tips om van daten een feestje te maken!

Maak gratis een profiel aan

 

1. Tijd voor jezelf

Na een lange relatie kun je vast wel een dosis me-time gebruiken. Voor je begint met daten is het verstandig om jezelf ook die me-time te gunnen. Ga naar de kapper, boek een massage of een gezichtsbehandeling en shop een aantal nieuwe outfits. Zodat je je comfortabel voelt om aan dit nieuwe avontuur te beginnen.

 

2. Laagdrempelig daten

Omdat je er waarschijnlijk even in moet komen, kun je het beste beginnen met online daten. Online daten is laagdrempeliger. Een paar berichten sturen kan geen kwaad. Op die manier kun je het daten weer eigen maken. Als het goed genoeg voelt, kun je in real-life gaan daten.

 

3. Vergeet je ex

Het klinkt misschien heel eenvoudig, maar probeer je ex te vergeten. Dat tijdperk ligt achter je. Je bent vrij, de wereld ligt aan je voeten en vergeet niet dat er nog heel veel leuke vrijgezelle mannen en vrouwen rondlopen.

 

4. Blijf jezelf

Wat er ook gebeurt, blijf vooral jezelf en geniet van het moment. Daten is al spannend genoeg. Zeker als je na een lange relatie weer gaat daten. Probeer ervan te genieten, want het vrijgezelle leven heeft ook zo zijn charme. Geef je over aan de spanning en de verliefdheid en maak er iets moois van.

 

5. Begin gelijk

Zodra je vorige relatie definitief op de klippen is gelopen, is het belangrijk dat je je leven weer snel oppakt. Daarom is het verstandig om meteen te beginnen met daten. Als je pas na een jaar weer begint, wordt de drempel alleen maar hoger. Je hoeft niet meteen weer een vaste relatie te krijgen, maar het is wel verstandig om er weer in te komen en te ervaren hoe het is om te daten. Het kan best even duren voordat je weer real-life gaat daten, maar online daten is een mooie tussenstap om je comfortabel te laten voelen met het daten en daarnaast kan het ook een boost aan je zelfvertrouwen geven.

 

Probeer er vooral van te genieten, kijk naar de toekomst en doe alleen dat waar jij je goed bij voelt. Dan komt het vast goed en wie weet lig je binnenkort in de armen van je nieuwe droomman of vrouw.

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

 

 

 

Terug naar overzicht