Maak gratis een profiel aan
Daten na een scheiding

Daten na een scheiding

Je hebt net of al een tijdje geleden een scheiding achter de rug en wil graag de stap zetten richting een nieuwe relatie. Daten na een scheiding kan moeilijk zijn. Wij geven advies!

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Je bent er helemaal klaar voor om te beginnen met daten na een scheiding en kan niet wachten om de sprong te wagen. Het is echter wel handig om je bewust te zijn van je dategedrag. Je wil namelijk niet dat je er zelf voor zorgt dat je de kansen op een nieuwe liefde verkleint. Om je hierbij te helpen heeft datingsite Relatieplanet drie valkuilen voor je op een rij gezet!  

 

Je vergelijkt je date met je ex

Soms kan het lastig zijn om een nieuwe leuke single man of vrouw toe te laten in je leven. Dit kan veroorzaakt worden doordat je gekwetst bent in je vorige relatie of je hiervan nog veel verdriet voelt. Het gevoel van wantrouwen kan je kansen op het vinden van een leuke date erg verkleinen. Check je profieltekst eens: komt hierin naar voren dat je niet veel vertrouwen hebt in anderen? Vervang dit eens door een positief bericht. Door aan te geven waar je wél naar op zoek bent, vergroot je namelijk je kansen op het vinden van een leuke match! Je wilt iemand anders namelijk het gevoel geven dat je open staat voor een nieuw begin en hem of haar niet constant gaat vergelijken met je ex.  

 

De rebound: ben je wel klaar voor daten?

Het kan zijn dat je je na je scheiding erg eenzaam voelt. Hierdoor kom je misschien in de verleiding om te snel met iemand anders te gaan daten na een scheiding. Het is dan lastig om te bepalen of deze nieuwe relatie goed voor je is of dat je slechts op zoek bent naar opvulling voor de leegte. Ga bij jezelf na of je date de eigenschappen bezit die jij belangrijk vindt in een vaste relatie. Hebben jullie wel gemeenschappelijke interesses? Is dit contact meer dan alleen lichamelijke aantrekkingskracht? Probeer vooral eerlijk naar jezelf te zijn en je bewust te worden van waarom je dit doet. Hoe ga je ervoor zorgen dat je deze keer niet in dezelfde valkuilen stapt? Op deze manier leer je jezelf en je wensen kennen en kun je bepalen of je echt klaar bent om weer te daten na een scheiding.  

 

Je kan je verleden niet loslaten

Iedereen heeft een verleden. We hebben namelijk allemaal verschillende dingen meegemaakt, waaraan we goede of slechte herinneringen hebben overgehouden. Alleen jij kan ervoor zorgen dat je jouw verleden een plekje kan geven, om zo ruimte te creëren voor de toekomst. Het leren (ver)dragen van je rugzakje en het verdriet dat je bij je draagt kan tijd kosten. Geef jezelf hier ook de ruimte voor. Probeer na te gaan wat er misgegaan is in je vorige relatie en hoe je ervoor gaat zorgen dat dit bij een eventuele nieuwe relatie anders kan gaan. Zo kun je een moeilijk moment omzetten in een belangrijk leerproces.  

 

Terug naar overzicht