Maak gratis een profiel aan
daten volgens de wetenschap

Daten volgens de wetenschap

6-7-2017 - Onderzoekers onderzoeken jouw DNA en matchen dat met het DNA van een man of vrouw voor de perfecte match. Je wordt dus gekoppeld op basis van wetenschappelijke informatie. Maar werkt dat ook?

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Wat is daten volgens de wetenschap?

Simpel gezegd betekent het dat onderzoekers eerst met de man of vrouw om tafel gaan zitten en informatie ontvangen over o.a. de persoonlijkheid en karaktereigenschappen. Daarnaast wordt een DNA test gedaan. Het DNA zit vol waardevolle informatie waar onderzoekers mee aan de slag kunnen. Zodra alle informatie binnen is, kan het echte werk beginnen. Onderzoekers gaan in hun database op zoek naar een geschikte kandidaat. Voor een perfecte match is het belangrijk dat het DNA niet te veel overeenkomsten toont.
 

Lijdt het tot een succes? Onder andere in Nederland, Duitsland en India werd het programma Married At First Sight uitgezonden. Een datingprogramma waarin mensen worden gematcht aan de hand van de wetenschap. Ondanks het feit dat de resultaten nog niet om naar huis te schrijven zijn - veel mensen scheiden binnen een relatief korte tijd - is het wel iets wat de interesse wekt van veel mensen. Toch moet je er niet te veel hoge verwachtingen aankoppelen, want het kan ook tegenvallen als je gekoppeld wordt aan iemand die matcht met jouw DNA.

 

De beroemde lijst met 36 vragen

Artur Aron is een bekende Amerikaanse wetenschapper en psycholoog op dit gebied. In 1997 begon hij een experiment met een vragenlijst van 36 vragen. Deze lijst werd door een man en vrouw beantwoord die zich beiden in dezelfde ruimte bevonden. De vragen beginnen heel soft, maar worden steeds diepgaander. Nadat ze beiden de 36 vragen beantwoord hadden, moesten ze elkaar vier minuten lang in de ogen aankijken. Wat blijkt? De twee proefpersonen zijn een halfjaar later in het huwelijksbootje gestapt.
 

Je moet het nog een beetje met een korreltje zout nemen, want daten volgens de wetenschap staat nog in de kinderschoenen. Of je nu direct die vragenlijst moet doorlopen met een wildvreemde, kun je betwijfelen. Toch is het een interessante ontwikkeling. Doordat we in een maatschappij leven die zich steeds maar blijft ontwikkelen en slimmer wordt, zal het de komende jaren wellicht tot meer succes leiden. En wie weet behoor jij over tien jaar wel tot een succesverhaal van daten middels de wetenschap.
 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.
 

Terug naar overzicht