Maak gratis een profiel aan
Stedentrip met kerst

Datingtip: de gezelligste steden tijdens de kerstperiode

14-12-2017 - Of je nu een kerstmarkt bezoekt of naar de stad gaat voor een lekkere warme chocomel met je date, het is tijd om te genieten. Om je inspiratie te geven, delen we een lijst met steden die je kunt bezoeken deze kerstperiode met jouw date.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Het is december, de gezelligste én meest romantische maand van het jaar. Op veel plekken zie je de mooiste kerstversieringen, gezellige lampjes en de mooiste etalages.

 

De mooiste kerstmarkt in Maastricht

Maastricht is tijdens de kerstperiode één van de gezelligste steden. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een grote kerstmarkt met ijsbaan en heel veel kraampjes waar je allerlei lekkers kunt eten en helemaal in de kerstsfeer kunt komen.

 

Een bezoekje aan de hoofdstad

Amsterdam mag je eigenlijk niet overslaan tijdens de kerstperiode. Amsterdam is al een prachtige stad door de mooie grachten en mooie panden, maar in de kerstperiode is het nóg mooier met alle lichtjes en diverse kerstmarkten door de hele stad.

 

Dickens Festijn in Deventer

Deventer is dé boekenstad van Nederland, maar tijdens de kerstperiode wordt het Dickens Festijn georganiseerd waar Charles Dickens in volle glorie wordt herleefd met o.a. de Christmas Carol Singers om helemaal in de kerststemming te komen. Een leuk idee om ook nog een beetje cultuur te snuiven met je date.

 

Lichtstad Eindhoven

Eindhoven is de lichtstad van Nederland en daar doen ze tijdens de laatste maand extra goed hun best voor. Overal zie je prachtige kerstversieringen. Ook zijn er diverse kerstmarkten, staat er een mega schaatsbaan op de markt én dit jaar vindt er de landelijke kerstparade plaats. Een ideaal uitje met je date in deze gezellige tijd van het jaar.

 

Grootste kerstfair in Dordrecht

Elk jaar wordt in Dordrecht de grootste kerstmarkt van Nederland georganiseerd. Kun je niet genoeg krijgen van tierelantijntjes, glühwein en kerstmuziek? Dan is dit iets waar je met je date heen kunt. Met meer dan 300 kramen weet je zeker dat je er een gezellige dag van kan maken. En mocht je daar genoeg van hebben, kun je ook langs het straattheater gaan of gewoon lekkere warme chocomel met slagroom drinken.

 

Er valt genoeg te beleven en te doen tijdens de kerstperiode. Elke stad trekt alles uit de kast om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met hun date naar de stad gaan. Waar ga jij heen met je date?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

Terug naar overzicht