Maak gratis een profiel aan

Datingtrends in 2018

15-6-2018 - Alsof daten niet al lastig genoeg is, zijn er tegenwoordig ook nog allerlei ingewikkelde termen die erbij komen kijken. Wij schieten te hulp en leggen ze uit!

Maak gratis een profiel aan

De immer evoluerende scene van het online daten vraagt om een eigen vocabulaire. Bij deze een aantal nieuwe termen voor het beschrijven van vaak voorkomende situaties tijdens het daten anno 2018.

 

Ghosting

Heb je een leuk gesprek online, wordt er over-en-weer ge-appt. Plots gevolgd door een oorverdovende stilte? Dan ben je ge-ghost. De ander is dan, als een spook, poef ineens verdwenen.

 

Het verhaal erachter is meestal niks anders dan gemakzucht bij de vertrekkende partij. Waarom een moeilijk gesprek aangaan en als een volwassen persoon uitleggen wat er aan de hand is, als je ook gewoon kunt stoppen met te communiceren en doen alsof je dood bent.

 

Haunting

Gevolg van het ge-ghost worden is dat jij niet wetende wat er aan de hand is, alsnog achter de ander aangaat. Dit heet dan haunting. Het achterna zitten van de ander, omdat je begrijpelijkerwijs wilt weten waarom hij of zij opeens gestopt is met te communiceren.

 

Breadcrumbing

Breadcrumbing is wat men vroeger 'aan het lijntje gehouden' noemde. Iemand geeft jou net genoeg aandacht en input zodat jij net niet afhaakt. Een andere term om dit principe te omschrijven is benching. Dit komt van het Engelse begrip waarbij je als voetbalspeler langs de kant (op de bank) moet zitten. Je begrijpt het al: je hebt dan een hele kans om daadwerkelijk te mogen spelen.

 

 

Er zijn nog een heleboel van dit soort termen te vinden: neem bijvoorbeeld stashing, submarining, phubbing en zombieing. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst om te weten hoe je hiermee om moet gaan en hoe je tot een succesvolle date komt. Daarom geven wij 3 tips: 

 

 

Alleen echt is echt.

De basis van contact is en blijft elkaar ontmoeten en het fijn hebben samen in het echt. De rest er omheen is bijzaak. Richt je op het ontmoeten van fijne mensen, niet op het bouwen van online luchtkastelen, met online profielen.

 

Weet wat je wilt en verwacht

Zonder een naar en kritisch persoon te worden, moet jij goed weten wat jij van de ander verwacht. Hoe wens jij behandeld te worden? Leer en durf dit op een positieve manier aan de ander te communiceren. Voldoet hij of zij niet aan jouw standaard? Dan gaat het hem simpelweg niet worden. Dit geldt voor hoe vaak je elkaar ziet. Hoe jullie samen omgaan met onlinecommunicatie. Maar ook met betrekking tot hoe jullie naar het concept relatie/daten kijken. Weet wat je van de ander verwacht en communiceer dit ook. Zo ondervang je heel veel onduidelijkheid en geklooi.

 

Handel vanuit overvloed

Als je al lange tijd om een date verlegen bent bestaat het gevaar dat jij jouw standaard laat vieren. Dat je net wat meer van de ander gaat accepteren, puur omdat jij bang bent het te verpesten. Kap hiermee! Handel altijd vanuit overvloed, ook als je het niet zo ervaart.

 

Daten is niet altijd makkelijk. Het vinden van de juiste kan soms een lange en vermoeiende reis lijken. Onthoud, je hebt er maar eentje nodig uiteindelijk en die is het zoeken waard!

 

Veel dateplezier!

 

Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask A Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

Terug naar overzicht