De eerste keer met een nieuwe partner

De eerste keer met een nieuwe partner

De eerste keer seks met je nieuwe partner kan voelen alsof je een compleet andere planeet bewandelt. Jullie kennen elkaar nog niet zo lang en je weet niet zo goed wat de ander van je verwacht. Hierdoor kan het nemen van deze opwindende stap misschien wat spannend zijn. Datingsite Relatieplanet wil je een aantal tips geven voor de eerste keer dat jullie onder de lakens duiken!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

De eerste keer: verwachting vs. realiteit

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een eerste keer zelden perfect verloopt. Jullie kennen elkaar nog niet zo lang, weten niet wat de ander lekker vindt of wat je moet verwachten. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je jezelf moet bewijzen en dat je niet wil falen. Ga bij jezelf na of dit realistisch is. Moet je het per se perfect doen tijdens de eerste keer seks? Net als bij je eerste date, is er spanning: je geliefde is waarschijnlijk net zo onzeker en vindt het net zo spannend als jij!

De eerste keer intiem zijn samen gaat vooral om het verkennen van elkaar, elkaars wensen en grenzen. Doe het vooral niet te snel, want haastige spoed is zelden goed! Dit is een moment waar je zeker de tijd voor wilt nemen. Trek het je niet te veel aan als het niet allemaal soepel verloopt, maar geniet juist van het avontuur dat jullie samen beleven. Probeer goed aan te geven wat je wil en luister naar je bedpartner wanneer hij of zij dit naar jou doet. Op deze manier zorg je ervoor dat het voor jullie beide een zo prettig mogelijke ervaring wordt.

Beter in bed?!

Oké. Jullie eerste keer intiem zijn samen zal niet perfect zijn, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jullie het samen fijn hebben in bed, om zo te werken aan een gezonde relatie. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips samengesteld:

Voorbereiding. Zorg voor een goede lichamelijke hygiëne. Neem van te voren een douche en zorg ervoor dat je fris en fruitig bent! Nare luchtjes of vervelende verrassingen kunnen een afknapper zijn voor je partner!

Respecteer elkaar. Geeft je crush aan dat hij of zij iets liever niet doet of het niet prettig vindt? Respecteer dan zijn of haar wensen. Je wil ervoor zorgen dat jullie de eerste keer beide als prettig ervaren en daarbij is het belangrijk dat grenzen stellen wordt geaccepteerd!

Verwachtingen en vergelijkingen. Te hoge verwachtingen hebben kan ervoor zorgen dat je teleurgesteld wordt. Misschien was de intimiteit met een vorige partner beter, maar vergeet niet dat dit de eerste keer is. Geef het de tijd en probeer te genieten van het moment. Jullie moeten samen leren hiervan optimaal te kunnen genieten!

Uiteindelijk kunnen jullie er samen voor zorgen dat dit een onvergetelijke gebeurtenis zal zijn. De eerste keer samen staat namelijk voor een goede stap in de richting van een fijne, langdurige relatie. Zorg voor een fijne, vertrouwde omgeving en geef elkaar de tijd, zodat jullie gezamenlijk het pad naar intens genot kunnen vinden!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht