Maak gratis een profiel aan

De grootste online date blunders

17-2-19 - Online daten gaat met vallen en opstaan. Wat moet je nu wel in je profiel zetten en wat niet? En wat is een goede profielfoto? Relatieplanet zet de grootste online date foutjes op een rij.

Maak gratis een profiel aan

 

Nederland telt steeds meer singles en dat maakt het dat online daten populairder is dan ooit. Vooral in de Randstad zijn veel vrijgezellen vrouwen en mannen te vinden. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie vrijgezellen aan online daten doet. Het is zelfs zo populair dat ondertussen 13% van alle stellen elkaar via internet hebben ontmoet. Door deze populariteit, komt het regelmatig voor dat de nodige blunders gemaakt worden. Om te voorkomen dat jij ook een blunder maakt tijdens een online date, vind je hieronder een overzicht van de grootste blunders tijdens online daten.

 

 

1. Je profielfoto matcht niet in real-life

Thuis kun je veilig in je pyjama achter je laptop kruipen en online daten. Je kunt zelfs een profielfoto gebruiken van iemand anders. Niemand die je ziet. Toch is allerminst slim om dat te doen. Je kunt aardig door de mand vallen als je besluit te facetimen of in real-life af te spreken en er opeens heel anders uit ziet dan op de foto..

 

2. Je date bij de verkeerde naam noemen

Eén keer je date foutief noemen, kan. Een tweede keer kan ook nog wel, maar bij een derde keer begint het toch wel een beetje gênant te worden. Zorg in ieder geval dat je niet de naam van je date verwisselt met de naam van je ex.

 

3. Meteen over je kinderwens beginnen

Online daten zorgt dat de drempel minder hoog is dan wanneer je in real-life date. Toch is het niet aan te raden om bij je eerste online date meteen te beginnen over je kinderwens of andere grote plannen zoals samenwonen, een huis kopen of een wereldreis maken. Ga eerst maar eens ontdekken of die date echt wel zo leuk is als je denkt.

 

4. Liegen

Wat ook niet zo handig is, is liegen. Ga je niet anders voordoen dan dat je daadwerkelijk bent. Ga jezelf niet de hemel in prijzen of doen alsof je een betere baan hebt. Uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee. Als je aan het begin van een nieuwe relatie al liegt, zorgt dat niet voor een goede basis.  

 

5. Wees aardig

Ga je voor het eerst skypen of zie je elkaar voor het eerst in real-life? Wees tactisch en maak geen vervelende- of ongepaste opmerkingen. Het gaat je niet helpen als je zegt dat je date mooier is op de foto dan in het echt, bijvoorbeeld. 

 

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten blunders die met grote regelmaat voorkomen als je online date. Zorg in ieder geval dat je respect toont naar elkaar. Als blijkt dat je date in real-life toch een beetje tegenvalt, geen probleem. Dat kun je op een nette manier aangeven, zonder er een blunder van te maken.

 

Wat is jouw grootste blunder op het gebied van online daten?
 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht