De perfecte date is een koffiedate

De perfecte date is een koffiedate

Wie heeft niet als date ergens een keer samen wat gedronken? Even gezellig een bakje koffie gedaan? Samen ergens koffie (of thee) drinken is toch nog altijd één van de populairste date activiteiten. En met goede reden! Ook wetenschappelijk is dit onderzocht. Datingsite Relatieplanet legt jou uit waarom een koffiedate de perfecte date kan zijn!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Koffie drinken als date: de voordelen

Koffie en daten: a match made in heaven. Koffie of thee drinken is een hele veilige activiteit als het op daten aankomt. Je hebt de tijd om elkaar goed te leren kennen en de gespreksonderwerpen voorbij te laten komen die voor jou van belang zijn. Je hebt redelijk snel een indruk of er een klik is of niet: je kan dus je date makkelijk voortzetten of het bij deze koffiedate laten. Ook helpen de warme drankjes: er is onderzoek gedaan naar de invloed van warme drankjes tijdens het eerste contact!

Warmte geeft de liefde meer kans

Psychologen Williams en Bargh van de Amerikaanse universiteit Yale deden onderzoek naar het verband tussen psychologische warmte en fysieke warmte. Hij liet proefpersonen warme en koude drankjes vasthouden. Deze proefpersonen beoordeelden hierbij of iemand een warm of koud persoon was. En wat bleek? De personen die de warme drankjes nuttigden, beoordeelden andere personen als zorgzamer, warmer en hartelijker. Tijdens een eerste date is dit natuurlijk van groot belang!

Dus waar wacht je nog op? Neem die leuke vrouw of man van Relatieplanet.nl mee op date naar een koffiebar en geef zo de liefde meer kans!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht