Maak gratis een profiel aan
romantische picknick

De picknickbagel: het broodje voor een romantische picknick

22-6-2017 - Het is leuk om weer eens iets anders te kiezen dan de eeuwige tapas of kleffe sandwich tijdens een picknick. Daarom hebben wij voor jou: de picknickbagel!

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Het weer van de afgelopen weken nodigt uit om te gaan picknicken. Er zijn veel dingen te verzinnen om in een picknickmand te stoppen, maar het is leuk om weer eens iets anders te kiezen dan de eeuwige tapas of kleffe sandwich. Daarom hebben wij voor jou: de picknickbagel voor een romantische picknick!  

 

Kleffe broodjes

Eén van de grootste nadelen van het voorbereiden van brood voor de picknick is dat je brood helemaal klef en zompig is geworden tegen de tijd dat je een picknickkleed hebt neergelegd op de plaats van bestemming. Dan heb je de volgende keer een stuk minder zin om te gaan picknicken, of ga je toch maar weer voor de kant-en-klare bakjes met verschillende hapjes. Ook lekker natuurlijk, maar daar maak je geen indruk mee. Gelukkig is dat heel gemakkelijk op te lossen!  

 

Bakjes eten

Ons geheime plan van aanpak is heel simpel. Wij hebben een stapel kleine bakjes die we in elkaar kunnen stapelen wanneer ze leeg zijn. Als je je ingredienten en beleg voorbereidt en allemaal in aparte bakjes verpakt, zet je alles zo in je picknickmand. Aangekomen op de plaats van bestemming zet je de bakjes neer en kunnen jij en je date je eigen broodje, of in ons geval bagel, beleggen. Geen klef brood, alles lekker vers en ontzettend leuk om op deze manier een build-your-own maaltijd te eten samen. Het gaat je gegarandeerd gespreksstof, dus ook een romantische picknick opleveren!  

 

De ingrediënten

We kozen voor een bagel omdat deze een stevige en wat massievere structuur heeft. Als je toch alles van tevoren klaar wilt maken en zo mee wilt nemen, wordt een bagel een stuk minder klef dan reguliere boterhammen of broodjes. Verder kozen we voor gemengde sla, geraspte worteltjes, komkommer, plakjes kaas, gemixte kiemgroenten, avocado, uitgebakken spekreepjes en plakjes kipfilet. Ook kun je nog een saus of dressing naar keuze pakken. Wij kozen voor een zelfgemaakte remouladesaus.  

 

Het inpakken en uitpakken

Doe ieder ingrediënt in een apart bakje. Zo blijft alles lekker vers en knapperig. Heb er erg in dat je de spek goed laat afkoelen voordat je hem inpakt. Als je ook een saus of een dressing wilt, kun je deze meenemen in een klein drinkflesje met een schroefdop. Snijdt de bagels alvast open en pak ze ieder apart in met een stuk aluminiumfolie. Zo blijven ze knapperig en vers.   Aangekomen op de plaats van bestemming zet je de bakjes neer en haal je de deksels er af. Pak de bagels uit en gebruik het aluminiumfolie als bordje. Schenk wat dressing over de beide helften van de bagel en beleg één helft met sla, kaas, spek, komkommer, wortel, avocado, kipfilet en de kiemgroenten. Zet de andere helft van de bagel er bovenop en eet smakelijk!  

 

Tips van de chefs

Zorg dat je de picknickmand inpakt met extra koelelementen. Zo blijven je spullen koel en smaken ze extra lekker. Een bakje olijven of iets dergelijks is altijd lekker als extra bij picknickmaaltijden. Probeer de hoeveelheden van de ingrediënten zo op elkaar af te stemmen dat je alle bakjes leeg eet. Zo kun je ze in elkaar stapelen als het tijd is om naar huis te gaan en heb je geen stress om alles weer in elkaar te laten passen. Heb je toch nog iets over? Gooi het weg: producten die te lang ongekoeld blijven, bederven sneller. Zorg dus dat je een vuilniszakje bij je hebt!   Als je de ruimte hebt in je picknickmand kun je een snijplank, een mes en plastic bordjes en bekers meenemen. Zo lijk je nog meer een échte chef en maak je zeker weten indruk op je date. Als dit geen romantische picknick gaat worden, dan weten wij het ook niet meer. Als je het ons vraagt is er niets leukers dan samen met eten kliederen en onder het genot van een glaasje wijn de laatste restjes uit de bakjes opsnoepen. Stop die dus zeker ook in je picknickmand en laat ons weten of jouw romantische picknick in de smaak is gevallen. Vinden we leuk!  

 

Deze blog is geschreven door Sergio en Linda van TalkNomzToMe. Ze hebben een passie voor lekker eten. Wat begon met eens een keer samen in de keuken staan omdat het toevallig zo uitkwam, is inmiddels bijna een vaste gewoonte geworden. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten.  

 

Terug naar overzicht