Maak gratis een profiel aan

Deze 10 dingen wil je weten over slowdaten

26-02-2020 - Slowdaten is de nieuwste trend in datingland. Niet zo gek, want steeds meer mensen merken hoe vermoeiend het is om maar zoveel mogelijk dates te plannen, met de hoop op het vinden van een relatie. Benieuwd of slowdaten ook iets voor jou is? 10 dingen die je moet weten!

 

1. Slowdaten is ontspannen

Slowdaten is een heel ontspannen manier van daten, waarbij je iemand rustig leert kennen.

 

2. Slowdaten vraagt aandacht en geduld

Bij slowdaten focus je jezelf voor een poosje enkel en alleen op dezelfde persoon (niet op vier potentiële matches tegelijkertijd). Dat betekent minder snelle drankjes, en meer lange boswandelingen, intieme diners en andere activiteiten die jullie dichterbij elkaar brengen.

 

3. Slowdaten is goed voor je zelfvertrouwen

Daten kan kwetsbaar zijn. Je brengt jezelf naar buiten, laat jezelf zien, maakt een online profiel aan en vraagt er eigenlijk om door iemand leuk gevonden te worden. Als je door een snelle swipe-app vervolgens geen ‘match’ krijgt of het niet lukt om écht een date te krijgen, kan dat je zelfvertrouwen flink aantasten. Bij slowdaten sta je écht stil bij iemands profiel en swipe je niet zomaar weg op basis van een foto, je wilt iemand eerst leren kennen.

 

4. Slowdaten levert betere gesprekken op

Als je niet met vijf potentiële dates een gesprek hoeft te voeren, dan is het gesprek dat je wél hebt automatisch meer kwalitatief en diepgaand.

 

5. Slowdaten leidt sneller tot een relatie

Als je de tijd neemt om iemand écht te leren kennen, is de kans dat je verliefd op deze persoon wordt (en hij/zij op jou) vele malen groter dan dat je na één date alweer op zoek gaat naar iemand anders. Met slowdaten is de kans op het vinden van een langdurige relatie dus veel groter.

 

6. Bij slowdaten voel je de vonk overspringen

Wanneer je met je volle aandacht bij iemand bent en meer dan één date besteedt aan het leren kennen van deze persoon, merk je het bij jezelf wanneer de vonk overspringt. Dit in tegenstelling tot wanneer je iedere dag een date hebt met iemand anders: dan weet je al snel niet meer welke gevoelens er nu bij welke persoon horen.

 

7. Slowdaten staat je toe jezelf te zijn

Bij daten zijn we snel geneigd om een persona op te zetten, in plaats van onszelf te laten zien zoals we zijn. Zeker als je maar één date de kans krijgt om indruk op iemand te maken. Bij slowdaten is er ruimte voor jou met al je gekkigheden en imperfecties. Precies die eigenschappen op wie iemand uiteindelijk verliefd wordt!

 

8. Slowdaten leert je om de juiste vragen te stellen

Als je niet vijf gesprekken tegelijk hebt lopen, wil je in het gesprek dat je wél natuurlijk graag ontdekken of deze persoon bij je past, alvorens met hem of haar te gaan daten. De sleutel is om de juiste vragen te stellen. Vraag naar zijn of haar familie, opleiding, baan, interesses, hobby’s, religie en levensfilosofie. Het is nu eenmaal een feit dat hoe meer twee mensen gemeen hebben, hoe groter de kans op een langdurige relatie.

 

9. Slowdaten betekent weten wat je wilt

Slowdaten betekent daten met minder mensen. Dat betekent ook kiezen voor wat je wilt en achter die keuze staan. Werk voor jezelf uit wat je in iemand zoekt en blijf daarbij.

 

10. Slowdaten is mindful daten

Steeds meer mensen komen erachter dat het hebben van veel dates alleen maar tijd en energie kost. Slowdaten is een manier van daten waarbij échte aandacht centraal staat. Het is eigenlijk de mindfulness van het daten!

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

Terug naar overzicht