Maak gratis een profiel aan

Deze 5 berichtjes stuur je na een succesvolle date

1-10-18 - Daten is een proces van vallen en opstaan. Het heeft tijd nodig om te ontdekken wat je nu eigenlijk zoekt. Een date die echt bij je past wil je dus niet na de eerste date verliezen. Maar, wat zet je in een berichtje na de date?

Maak gratis een profiel aan

 

Je kunt ervoor kiezen om je interesse niet met je date te delen en ‘hard to get’ te spelen, maar als volwassen persoon die op zoek is naar een langdurige relatie zit je daar niet op te wachten. Het is juist zo verfrissend om open te zijn over je gevoelens. Een date die ook geïnteresseerd is in jou, is alleen maar blij met die duidelijkheid. 

 

 

Het is het beste om de ochtend na de date te appen. Niet eerder, want jullie hebben beide tijd nodig om de date te laten bezinken en te voelen of hij/zij voldeed aan je verwachtingen. In de tussenliggende tijd kan er bovendien hoop op een berichtje ontstaan, waardoor het des te leuker is als hij of zij dan inderdaad een berichtje van jou ontvangt.

 

Wat voor berichtje je die volgende ochtend dan stuurt? Met deze vijf suggesties kan het niet misgaan!

 

Stel voor om samen iets te gaan doen dat naar voren kwam tijdens jullie eerste date

Misschien vertelde je date wel heel enthousiast over een restaurant waar hij/zij laatst heerlijke pannenkoeken gegeten had, dan app je bijvoorbeeld “Ik vond het erg leuk gisteren! Laten we dat nog eens doen, misschien met [pannenkoek emoticon].”

 

Of als hij of zij vertelde over een leuk aanstaand evenement, zoals een braderie of opening van een kunstgalerij, dan kun je daar op inspelen door te zeggen: “Was erg leuk gisteren, ik ga zeker die [evenement] bezoeken! Misschien kunnen we samen gaan?”
 

Zeg iets positiefs over de eerste date

Refereer naar iets dat je tijdens de eerste date leuk of speciaal vond. Dat hoeft niet per se een complimentje aan de persoon zelf te zijn. Zeg bijvoorbeeld: “Ik vond het erg leuk met je gisteren! Die gin tonic bar was tof!” Zo breng je een conversatie op gang, laat je weten dat je het leuk vond én geef je je date groen licht om je nog eens mee te vragen.

 

Ben duidelijk en zeg dat je nog eens wilt afspreken

Direct zijn en zeggen dat je nog eens wilt afspreken is ook een prima manier. “Gisteren was super leuk! Dat moeten we echt nog eens doen! [emoticon]”. Lekker kort en het geeft de ander de mogelijkheid een plan te trekken voor jullie volgende date.

 

Geef een complimentje

Je date een compliment geven is altijd een goed idee en een mooie gelegenheid om te flirten. Was er iets aan hem of haar dat je oprecht opviel? Vertel het! Misschien hebben jullie heerlijk gepraat, dan kun je zeggen “Vond het zo leuk gisteren! Ik houd ervan als mensen me scherp houden!”

 

Zeg dankjewel en laat weten wanneer je weer tijd hebt

Soms is het enige wat je hoeft te doen hem of haar bedanken voor de leuke avond en laten weten wanneer je weer tijd hebt. Op die manier kom je er vanzelf achter of je date het ook leuk vindt om nog eens af te spreken. Zeg bijvoorbeeld: “Bedankt voor de leuke avond, ik heb het erg naar mijn zin gehad. De komende week heb ik het een beetje druk, maar vrijdagavond  zou ik je graag weer zien.” Als je je daar onzeker over voelt, stuur je er nog een berichtje achteraan met: “Als jij dat ook ziet zitten!”
 

Kortom...

Een eerste date eindeloos analyseren lijkt onvermijdelijk, maar soms moet je jezelf er gewoon even aan herinneren om niet verstrikt te raken in je gedachten. Appen is toch al minder persoonlijk dan bellen, dus het vergt moed om kwetsbaar te zijn in een berichtje. En valt niet iedereen op wat moed en kwetsbaarheid?

 

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht